Gündem Trafik cezası internetten öğreniliyor mu?

Trafik cezası internetten öğreniliyor mu?

10.07.2016 - 10:25 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemlerini internet üzerinden kullanarak cezalarda oluşabilecek faizleri engelleyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemleri sürücüler tarafından aktif olarak kullanılıyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerine ilişkin merak edilen daha bir çok ayrıntı haberimizde yer almaktadır.

Trafik cezası internetten öğreniliyor mu

Günümüzün teknolojisi ile birçok şey yapabilmemiz mümkündür. Üretilen alet ve yapılan icatlar sayesinde insan hayatı artık daha kolay bir hale gelmiş durumdadır. Yapılan birçok teknolojik uygulama sayesinde ülkemizde gözle görülür bir oranda değişim vardır. Ve gelişmeye de devam etmektedir. Teknoloji ile yürütülen uygulamalardan bir tanesi de trafik üzerinde yapılmış olan bir uygulamadır. Bu uygulama trafik üzerinde yapılan hatalı davranışlarınızın kayıt altına alınmasını görebileceğiniz bir uygulamadır. Trafik cezanızın olup olmadığını bu uygulama sayesinde görebilir ve üzerinize kayıtlı bir ceza bulunuyorsa yine aynı şekilde bu uygulamayı kullanarak kredi kartınız ile ödemenizi yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminizi internet üzerinden yapabileceğiniz resmi site E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için bir şifreye ihtiyacınız vardır. Şifreniz olmadan sistem üzerinden işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Şifrenizi alabilmeniz için gereken bilgileri yazımızın devamında sizler için paylaşmış bulunmaktayız. Şifrenizi alıp, işlemi yapabilmek için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.
E-Devlet girişi için şifrenizi PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alıp, sistem üzerindeki uygulamaları kullanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şifre edindikten sonra veya zaten bir şifreye sahipseniz Trafik Cezası Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemi üzerindeki trafik cezası sorgulama ve ödeme ile ilgili olan sayfaya ulaşmalısınız. İlgili sekmeyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için istenecek olan bilgiler T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle size ait aracın kaydedilmiş olan ceza bilgileri karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?
Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu resmi internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile ceza ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Bu uygulama ile yalnızca kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Bunu unutmayınız. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin konu ile ilgili oluşturmuş olduğu internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. İlgili sayfaya girişinizi yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada bulanan ve aracınızı bulmak için yapılacak olan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurabilmek için bilmeniz gereken bilgiler şunlardır; aracınızın plakası, aracınıza ait plakanın özel olup olmadığı, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil tarihi bilgileridir. Bu bilgileri ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir.
Yukarıda vermiş olduğumuz bu bilgileri ilgili alanlara yazarak sayfa üzerinde doldurduktan sonra sayfanın hemen aşağı kısmında bulunan uyarı panelini okumanızda fayda vardır. Okuduktan sonra bu uyarı panelinin alt tarafında bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz bu sayfadan ödeme işleminizi kredi kartı bilgilerinizi ilgili alanlara girerek gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulama üzerinden yalnızca kredi kartı ile ödeme kabul edilmektedir. Banka kartı ve maaş kartları kabul edilmemektedir.