Gündem Trafik cezası internetten ödeniyor mu?

Trafik cezası internetten ödeniyor mu?

12.06.2016 - 13:25 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yanı sıra trafik cezası ödeme işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Trafik cezasını öğrenen vatandaşlar trafik cezası ödeme işlemlerini kredi kartları yardımıyla gerçekleştirebiliyorlar. trafik cezası ödeme işlemlerini hızlı şekilde gerçekleştiren vatandaşlar avatantajlı indirimlerden de yararlanabiliyorlar.

Trafik cezası internetten ödeniyor mu

Ne yazık ki diğer ülkelerde de olduğu gibi bizim ülkemizde de trafik gibi büyük bir sorun vardır. Kimi zaman kazalar kimi zaman trafik yoğunluğu kimi zaman ise habersiz bir şekilde plakaya gelen trafik cezasıdır. Trafik kazalarına oranla diğer sorunlar pek önemli değildir. Ancak arkadan gelen trafik cezaları çoğu zaman vatandaşları mağdur etmektedir. Bu plakaya yazılan trafik cezaları vatandaşın haberi olmadan aracın kayıtlı olduğu adrese geldiği için insanlar bir anda şok olmaktadır. Çünkü ülkemizde trafik cezaları küçümsenecek miktarda değildir. Hesapta olmayan bir harcamadan dolayı vatandaşlar zor duruma düşebilirler. Sürpriz bir trafik cezası ile karşılaşmamak için yapmanız gereken işlemlerden biri trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemidir. Bu işlemi gerçekleştirmek için devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. e Devlet devletimizin resmi internet sitesidir. Bu sebep ile tüm kamu kurum ve kuruluşları bu site altında toplanmıştır.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sisteminden faydalanmak için e Devlet platformuna üyeliğinizin olması gerekmektedir. Eğer e Devlet üyeliğiniz yok ise yapmanız gereken ilk işlem T.C. kimlik belgeniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesinde yapacak olduğunuz işlem ise vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmek olacaktır. Bu beyanınızdan sonra T.C. kimlik numaranıza tanımlı kişisel tek kullanımlık bir e Devlet şifresi alacaksınız PTT şubesi bu işlem için sizden 2 TL tutarından ücret talep etmektedir. E Devlet sistemine giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifrenizi ilgili alana yazmanız gerekmektedir. İlk giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi girmenizi ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Tüm bu işlemlerin ardından e Devlet üyeliğiniz tamamlanmış olup kullanıma hazırdır.

e Devlet üzerinden yapılan işlemlerden biride trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemidir. BU işlem emniyet genel müdürlüğü trafik denetleme bürosunun internet sitesi üzerinden yapılabilmekteydi. Ancak devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi trafik denetleme büro amirliğini internet sitesini kendi çatısı altına alarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlamıştır. Bu sistem sayesinde trafik cezanızın ne kadar olduğu nerede yazılmış olduğu ve ödeme işlemlerini yapabilirsiniz. Trafik cezası yediğinizi düşünüyor veya kuşkulanıyorsanız e Devlet platformuna giriş yaparak trafik cezası sorgulama ve ödeme sisteminden faydalanabilirsiniz. Eğer kredi kartı kullanıyorsanız trafik cezası sorgulama ve ödeme sistemi üzerinden yemiş olduğunuz trafik cezasının borcunu ödeme kolaylığına da sahip olursunuz. Bu sanal ortam üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin en büyük faydalarından biri vatandaşların şubeler üzerinde vakit kaybetmesini önlemek olmuştur. Sizde e Devlet üzerinden kısa bir süre içinde trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi yapabilirsiniz.