Gündem Trafik Cezası Ödeme Ve Online Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri

Trafik Cezası Ödeme Ve Online Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri

28.04.2015 - 11:29 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik Cezası Ödeme Ve Online Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri

Sürücüler trafikte trafik kurallarına aykırı hareketler yaptığı zaman trafik polisi bunu görürse ceza yazabilir. Trafik cezalarını sadece trafik polisi de yazmamaktadır. Son zamanlarda Emniyet Genel Müdürlüğünün yerleştirdiği mobese kameraları trafiğin yoğun olduğu noktaları kontrol etmektedir. Mobese kameraları trafikte uygun olmayan hareketleri yakaladığı zaman trafik cezası kesebilir. Mobese kameralarının kestiği cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü kesilen cezanın araç plakasının bulunduğu adrese trafik cezasını göndermektedir. Vatandaşlar adres değişikliğinde eğer adreslerini güncellemezse trafikte yedikleri trafik cezaları adreslerine ulaşmayabilir ve yedikleri trafik cezalarından haberleri olmayabilir. Vatandaşlar yedikleri trafik cezalarını Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek sorgulayabilirler ve ödeyebilirler. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesinde oluşan bu yoğunluktan dolay Emniyet Genel Müdürlüğü internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulamasına giriş yaparak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirler. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet teknolojisini kullanan vatandaşlar rahatlığın farkına vardıktan sonra bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri kısmına bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girdikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Girdiğiniz bilgiler doğru ise eğer karşınıza 4 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza, sürücü belgesine yazılan ceza, tüzel kişi ceza ve otoparka çekilen araç sorgulama bölümlerinden hangisini yapmak istiyorsanız onu seçmelisiniz. Araç plakasına yazılana ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda sisteme aracınızın plakasını ve tescil belge seri numarasını girmeniz gerekmektedir. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneği seçtiğiniz de sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri numaranızı ve nüfus cüzdan seri numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Tüzel kişi ceza sorgulama bölümüne tüzel kişinin vergi numarasını girdiğiniz zaman sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yaptığınız zaman motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra sisteme sorgulama yapmak istediğiniz araç plakasını, eğer özel plakanız varsa bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numarasını veya vergi kimlik numarasını ve tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sorgulama işlemini tamamladığınız zaman açılan sayfada anlaşmalı olan bankalardan kredi kartı ile trafik cezası ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.