Gündem Trafik Cezası Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri İle Trafik Bilgileri Öğrenme

Trafik Cezası Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri İle Trafik Bilgileri Öğrenme

24.04.2015 - 15:17 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi online olarak yapabilmek artık çok kolay! Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Trafik Cezası Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri İle Trafik Bilgileri Öğrenme

Eğer varsa, trafik cezanızı sorgulatmanız ve yine trafik cezanızı ödemeniz artık çok kolay!Çünkü trafik cezası sorgulama trafik cezası ödeme işlemleri artık web üzerinden yapılabilmektedir. Sizler için araştırıp, hazırlamış olduğumuz bu haberimizin devamını sonuna kadar okuduğunuz takdirde, bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Bu durumda, internet üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri şu şekildedir;

Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için başlangıç olarak,http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt bölümünde bulunan, Trafik Cezası Sorgulama yazan tabloya geliniz.

Ardından, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı ile bir bölüm bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde başka bölümler bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu bölümleri doldurunuz ve yine bu sayfada bulunan ve Doğrula yazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Daha sonra, açılacak yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulamaşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak ise, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezası sorgulatması işlemlerine başlayınız.

Trafik Cezası Ödeme

Burada, trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmak için başlangıç olarak, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Burada, açılan yeni sayfanın sağ bölümünde bulunan veMotorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızyazan alana tıklayınız.

Bu işlemin ardından, burada açılan yeni sayfada bulunan çeşitli bölümler içinden, Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeyazan bölümü işaretleyiniz.

Daha sonra, burada yer alan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan ve tamamyazan seçeneğe tıklayınız.

Bu şekilde, internet üzerinden trafik cezanızı ödemiş olursunuz.

Bu anlattığımız şekilde olduğu gibi, yani internet aracılığı ile yapabileceğiniz, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleriniz dışında başka bir şekilde de, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme, işlemlerinizi yapmanız mümkündür.

Haberin Devamı

İnternet kullanılmadan yapılan bu, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri ise; direkt olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde bulunan, Trafik Şube merkezlerine başvuru yaparak gerçekleştirilen işlemlerdir.

Tabi bu durumda, internet kullanmadan trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmak, internet üzerinden bu işlemleri yapmanıza göre çok daha külfetli ve yorucu olacaktır. Bundan dolayı bizler, trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi, haberimizin başından beri anlattığımız şekli ile yani internet üzerinden yapmanızı tavsiye etmekteyiz.