Gündem Trafik Cezası Öğrenme Ve Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Öğrenme Ve Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

04.06.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işleminizi online olarak hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek ve trafik cezası sorgulama işleminin detaylarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Trafik Cezası Öğrenme Ve Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şube bölümü trafiğin akışının yoğun olduğu noktalara mobese kameraları koyarak trafiğin akışını kameralar üzerinden takip edebilmektedir. Mobese kameraları sadece trafiğin akışını takip etmekle kalmaz trafikte oluşan trafik cezalarını da yakalamak için kullanılmaktadır. Trafikte eğer trafik cezası işlediyseniz ve işlediğiniz trafik cezası mobese kameraları tarafından yakalandıysa trafik cezasına çarptırılabilirsiniz. EGM trafik şube bölümü yediğiniz trafik cezalarını aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese göndermektedir. Adres değiştirdiyseniz ve değişen adresinizi güncellemediyseniz trafik cezaları size ulaşamayabilir ve haberiniz olmayabilir. Trafik cezalarınızı Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek sorgulayabilirsiniz. Emniyet Müdürlüğüne gitmeden online olarak da trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi kolayca yapılmaktadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini internet üzerinden 2 farklı yöntem ile yapabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden sorgulama işlemi yapabildiğimiz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının online adresinden de sorgulama işlemini yapabilmektesiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilmek için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasına giriş yapmalısınız. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama linkini tıkladıktan sonra trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. İlk olarak sorgulama yapan kişinin adı, soyadını girdikte sonra son olarak da T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bilgiler doğrulandıktan sonra karşınıza 4 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Vatandaşlar sorgulama yapmak istedikleri seçeneğe göre birisini seçmelidir. Eğer kullandığınız aracın plakasının üzerindeki cezaları öğrenmek istiyorsanız araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölüme aracınızın plakasını ve tescil belge seri ve numarasını sisteme girmelisiniz. Vatandaşlar eğer sürücü belgeleri üzerindeki cezaları öğrenmek istiyor ise ana sayada bulunan sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelidir. Bu bölüme girdikten sonra sisteme T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmelidir.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilir. Sorgulama yapmak için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulamasına giriş yapmalıdır. Ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçtikten sonra aracınızın bazı bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme aracınızın plakasını girdikten sonra T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra açılan sayfadan anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile borç ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.