Gündem Trafik cezası sorgulama EGM üzerinden nasıl yapılıyor?

Trafik cezası sorgulama EGM üzerinden nasıl yapılıyor?

28.03.2016 - 11:00 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden birkaç farklı seçenek ile yapılıyor. Ancak bu sistemden trafik cezası sorgulama yapabildiğiniz gibi ödeme yapamıyorsunuz. EGM Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır bilgisi haberimizde.

Trafik cezası sorgulama EGM üzerinden nasıl yapılıyor

Trafik cezası sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz bu işlem için Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine başvurabilirsiniz. Başka bir yol ile de trafik cezası sorgulama işleminizi cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi teknoloji cihazlardan yararlanarak internet üzerinden de yapmanız mümkün olacaktır. Trafik cezası sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız kullandığınız aracın plaka numarasını ve TC. Kimlik Numaranızı ya da bunun yerine vergi kimlik numaranızı bilmeniz gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet web sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi yapmak için sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Seçeneğe tıkladıktan sonra sorgulama yapmak isteyen vatandaşın kimlik bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girmesi gerekmektedir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kimlik bilgileri derken vatandaşın adı, soyadı TC. Kimlik Numarası ve doğum tarihini sisteme girmeniz gerekir. Bu bilgileri girdikten sonra sizden istenen dört farklı sorgulama ekranı çıkacaktır. Bunlar; araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama, sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama ve tüzel kişi ceza sorgulama seçeneklerinden hangisini sorgulatmak istiyor iseniz o seçeneklerden bir tanesine tıklamanız gerekmektedir. Böylece trafik cezası sorgulama işleminizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

TRAFİK CEZASI ÖDEME

Trafik cezasını ödemek isteyen bir vatandaş direkt olarak internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan web adresinden ödemeleri mümkün olacaktır. Sizin için yazdığımız bilgileri takip ederek trafik cezanızı internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ödemeniz mümkündür. İlk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yapınız. Daha sonra ise ekranda üst bölümde yer alan seçeneklerden e- işlemler seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. E- işlemler bölümüne tıkladıktan sonra e- işlemler bölümünde açılan seçeneklerden motorlu taşıt vergi dairesi bölümüne tıklayınız. Tıkladıktan hemen sonra ise sizden istenen bazı bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde sizden istenen bölüme girmelisiniz. Bu bölümde sizden istenen bilgiler sorgulama yapmak istediğiniz herhangi bir aracın plakasını yazınız. Sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasının özel olup olmadığını sistemde beliriniz. TC. Kimlik Numaranızı ve ya vergi kimlik numaranızı sisteme yazınız son olarak ise tescil tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sistemde belirtmeniz gerekmektedir. Bu şekilde sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir ve eğer cezanız var ise anlaşmalı bankalar tarafından kredi kart yardımı ile ödemeniz mümkün olacaktır. Anlaşmalı bankaların kredi kartları ile saat 02.00 ve 22.00 saatler arasında internet üzerinden online bir şekilde ödeme yapabilirsiniz.

Eğer trafik cezanız bulunmuyor ise sistemde ceza bulunamamıştır uyarısı almış olacaksınız. Ayrıca bu bilgilerin dışında olarak cezanız sistemde görülmüyor ise ama ceza trafik polisi tarafından yüz yüze kesilmiş ise trafik cezası makbuzunuz ile beyanlı trafik cezası ödeme seçeneğini kullanarak ceza tutarınızı ödemeniz mümkün olacaktır. Trafik cezanızı erken olarak ödeme yapmış iseniz indirim kazanma şansı bulabileceksiniz.