Gündem Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ceza Ödeme

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ceza Ödeme

22.06.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi İle Online Trafik Cezası Öğrenme Ve Ceza Ödeme

Vatandaşlar trafiğe çıktıkları zaman trafik kuralları dışında herhangi bir hareket yaptıkları zaman ve trafik polisleri tarafından yakalandıkları zaman trafik cezası yeme ihtimalleri çok yüksektir. Trafikte trafik cezası yediğiniz zaman trafik polisi size bir ceza makbuzu yazar ve size verir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü trafiğin yoğun olduğu noktalara mobese kameraları yerleştirmiştir. Bu mobese kameraları sayesinde trafiği kontrol edebilirler. Trafik polisleri mobese kameraları sayesinde trafiği kontrol ederken bir yandan da trafik kurallarına uymayan sürücülere trafik cezası yazabilirler. Mobese kameraları aracılığı ile yazılan trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı bulunduğu adrese posta yolu ile gönderilmektedir. Yani herhangi bir adres değişikliğinde trafik cezası size ulaşamayabilir. Bu yüzden arada sırada trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler arasında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi de bulunmaktadır. İnternet üzerinde trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Vatandaşlar internet sitesinden hem sorgulama işlemini hem de ödeme işlemini yapabilmektedirler. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada yer alan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemi Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden deyapılabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfa da sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için bazı bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Adınızı ve soyadınızı girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı da sisteme giriniz. Son aşamada doğrulama işlemini gerçekleştirdikten sonra sorgulama sayfasına yönlendirilebilirsiniz. Bu bölümde araç plakasına yazılan ceza ve sürücü belgesine yazılan ceza olarak 2 farklı sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğine tıkladıktan sonra araç plakasını, tescil belge seri ve numarasını sisteme girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaranızı girmeniz gerekmektedir.