Gündem Trafik Cezası Sorgulama Nereden Yapılıyor? Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Sorgulama Nereden Yapılıyor? Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

27.05.2015 - 16:10 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulama Nereden Yapılıyor Trafik Cezası Online Ödeme İşlemleri

Vatandaşlar artık evlerinden hiç dışarı çıkmadan çoğu işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini de evinizden internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek yapabildiği gibi trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından da gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ise Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirler. Son zamanlarda vatandaşların artan internet kullanımlarından dolayı çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar internet uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. İnternet uygulamasını geliştiren kurumlardan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasına giriş yaparak vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sürücüler trafikteyken seyir halinde trafik kurallarına aykırı bir hareket yaptığı zaman ve trafik polisleri tarafından yakalandığı zaman trafik cezası yiyebilirler. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü trafiğin yoğun olduğu noktalara mobese kameraları yerleştirmiştir. Mobese kameraları trafiği kontrol ettiğinin yanı sıra trafik kurallarına aykırı hareketler yapan sürücücülere trafik cezası yazabilir. Mobese kameralarının yazdığı trafik cezaları sürücülerinin plakalarını kayıtlı oldukları adreslere gönderilir. Yediğiniz trafik cezaların hepsine Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek sorgulayabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebileceğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilmek için Gelir İdaresi Başkanlığının ana sayfasına giriş yapılır. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza bazı seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Sorgulama sayfasına ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmeniz gerekmektedir. Daha sonra aracınızın plakası eğer özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girdikten sonra son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra açılan sayfada anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini seçmelisiniz. Bu bölümde 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler arasından Emniyet Genel Müdürlüğünü seçtikten sonra alt seçeneklerinden araç sorgulama seçeneğini seçmelisiniz.

Yazarlar