Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödemelerinizi buradan yapabilirsiniz!

Trafik cezası sorgulama ve ödemelerinizi buradan yapabilirsiniz!

14.03.2015 - 16:47 | Son Güncellenme:

Trafik cezanızı hem sorgulamak hem de ödemek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödemelerinizi buradan yapabilirsiniz

Trafik kuralları, insanların daha güvenli seyahat edebilmesi için son derece büyük bir önem arz ediyor. Tamamen bilimsel tekniklere dayalı olarak belirlenen trafik kurallarının ihlalleri halinde trafik ekipleri tarafından cezai uygulamalar gerçekleşiyor. Karayollarında daha güvenli bir trafiğin yaratılabilmesi için trafik kuralı ihlallerinde araç sürücülerine cezai yaptırımlar gerçekleştiriliyor. Emniyet güçleri trafik kuralı ihlali durumunda araç çevrilerek, cezai uygulamalar gerçekleştiriliyordu. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün işlerliliğin arttırılabilmesi için trafik cezası uygulamasında artık araç sürücüleri durdurulmadan cezai yaptırımlar uygulanıyor ve araç sahibinin plakasının kayıtlı olduğu adrese ihbar bildirimi tüm ceza ayrıntılarıyla gönderiliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik ihlalini gerçekleştirdiğiniz yer, saat, trafik ihlaline konu olan durum ve trafik cezası detaylarının yer aldığı ihbar mektubunun trafik cezası ödeme işlem takvimi içerisinde araç sürücüsüne ulaşmaması durumunda faiz uygulaması ve çeşitli daha büyük yaptırımlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bürokrasi veya posta gecikmelerinden kaynaklı yaşanan bu durumların yaratacağı mağduriyetler nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir hizmete başladı.

Dijital ortamda trafik cezası sorgulama işlemi yapabilmenize imkan veren Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında bulunan online işlemler menüsündeki ‘Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama’ ekranından isim, soyisim, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgilerini girerek doğrulama yaparak trafik cezası bulunup bulunmadığı öğrenilebiliyor. Trafik cezası bulunuyor ise Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasındaki bur sorgulama ekranında yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemiyle trafik cezasının tüm ayrıntılı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşın trafik cezası ödemelerinde de dijital ortam avantajlarını gelişen internet teknolojisi ile sunan Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilme imkanı sunuyor. İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan ‘ Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası ödeme işlemlerinizi kredi kartı ile yapabiliyorsunuz. İnternet Vergi Dairesi bu sorgulama ekranında trafik cezasını ödemek isteyen araç sahiplerinin öncelik trafik cezası sorgulama işlemini yapmaları gerekiyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde trafik cezası sorgulama işlemi plaka(varsa özel plaka), T.C.kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini girerek yapılabiliyor. Trafik cezası sorgulama işlemi sonucunda trafik cezası olup olmadığı ve varsa ne kadar olduğu tüm ayrıntılarıyla bu ekranda öğrenilebiliyor. GİB’ in anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sayfa içerisinde hangi bankalar ve kredi kartları ile anlaşma olduğunu öğrenebileceğiniz İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde anlaşmalı bankaların kredi kartları ile saat 02:00 ila 22:00 saatleri arasında trafik cezası ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama işlemini düzenli aralıklar ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlı İnternet Vergi Dairesi internet sayfaları üzerinden dijital ortam avantajlarından yararlanarak yapmalısınız. Böylelikle de trafik cezası ödeme işlemlerinizi zamanında, faiz uygulamasız gerçekleştirebilirsiniz.