Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

26.02.2015 - 17:15 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapabileceğiniz sayfaları sizler için derledik!

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Günlük hayatımızda artık hemen her yerde kameralar ve MOBESEler olduğu için bilmeden trafik cezasıalma ihtimalimiz yüksektir. Bu yüzden eğer sürekli araçkullanan biri iseniz trafik cezasısorgulama işlemini arada yapmalıyız. Böylelikle ne zaman nerede ve nasıl trafik cezasıyediğimizi öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

Bildiğiniz üzere trafik cezalarını15 gün içinde ödediğiniz zaman belli bir indirim uygulanmaktadır. Ayrıca satın alacağımız arabanın üzerinde trafik borcu olup olmadığınıda trafik cezası sorgulama işlemi sayesinde öğrenebiliriz. Bu sorgulama işlemini Emniyet Müdürlüğü trafik şubesinden yapabileceğimiz gibi artık internet üzerinden de kolaylıkla yapabilmekteyiz. İnternet üzerinden trafik cezasısorgulama işlemi yapabilmek için aracın plaka numarasını, T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı bilmeniz gerekmektedir.

İnternet üzerinden trafik cezasısorgulama işlemi 2 şekilde gerçekleştirebilmektedir. İlk olarak Emniyet Genel Müdürlüğüinternet sitesi üzerinden yapabiliriz. Diğer bir seçenek ise Gelir İdaresi Başkanlığıinternet sitesi üzerinden yapılabilir. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesin üzerinden yapabilmek için ilk olarak EGM sitesine girişyapmalısınız. Siteye girişyaptıktan sonra sayfada bulunan trafik cezasısorgulama ve otopark sorgulama linkini tıklamalıyız. Sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri kısmına adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girdikten sonra doğrula butonuna bastığımızda üzerimizde ne kadar trafik cezasıve otopark borcu olduğunu öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapabiliriz. Bunun için öncelikle GİB internet sayfasına girişyapmalıyız. Sayfada bulunan motorlu taşıt sorgulama ve ödeme linkini tıklamalıyız. Açılan sayfaya istenilen bilgileri girmemiz gerekmektedir. Bu bilgiler; aracınızın plakası, T.C. kimlik numaranız veya vergi kimlik numaranız ve tescil tarihinizi girmelisiniz. Tüm bu bilgileri girdikten sonra trafik cezasısorgulama ve ödeme işlemini açılan sayfada yapabiliriz.