Gündem Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

03.05.2015 - 11:36 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Son zamanlarda gelişen internet teknolojisinden dolayı vatandaşlar bütün işlemlerini neredeyse internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu kurum ve kuruluşlara gitmeden işlemlerini internet uygulamalarına girerek gerçekleştirmektedir. İnternet uygulamasını geliştiren kurumlardan bir tanesi de Emniyet Genel Müdürlüğüdür. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaparak gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de trafik cezası ve otopark sorgulama işlemidir. Sürücüler trafik kurallarına aykırı hareketler yaptıkları zaman trafik polisi tarafından veya mobese kameraları tarafından trafik cezası yiyebilir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik polisinden yediği cezanın farkında olsa da mobese kameraları sürücülere yazdıkları cezaları plakalarının kayıtlı olduğu adrese göndermektedir. Eğer adres değişikliği yaptıysanız ve bunu güncellemediyseniz trafik cezanız adresinize gelmeyebilir ve farkında olmayabilirsiniz. Sürücüler yedikleri trafik cezalarını sorgulayabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yapabilir. Trafik cezası sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilmek içini ilk olarak internet sitesine giriş yapılır. Ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama linkini tıkladıktan sonra açılan sayfaya sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu sayfaya sorgulama yapan kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılını girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra doğrula linkini tıklayarak sorgulama sayfasına giriş yapabilirsiniz. Bu bölümde karşına 4 farklı sorgulama bölümü gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza, sürücü belgesine yazılan ceza, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri bu sayfada bulunmaktadır. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda bu sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve tescil belge seri numarasını sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda sorgulama yapan kişinin T.C. kimlik numarasını, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmeniz gerekmektedir. Tüzel kişi ceza sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda tüzel kişinin vergi numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yaptığınızda açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girdikten sonra eğer özel plaka ise bunu belirmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasını girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve anlaşmalı bankalardan ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.