Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

24.10.2015 - 12:34 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini yapmak için Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web adresini kullanabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Son yıllarda vatandaşların toplu taşıma aracı yerine kendi araçlarını kullanması ve artan trafikte artan araç sayısından dolayı trafikte bir yoğunluk vardır. Emniyet Genel Müdürlüğü trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ve trafiğin yoğun olduğu yerlere trafik polislerini görevlendirmiştir. Trafik polisleri trafik kurallarına uymayan sürücüleri veya radara giren sürücüleri durdurarak trafik cezası yazmaktadır. Trafik polislerinin yazdığı trafik cezaları makbuz olarak sürücülere verilir. Bu trafik cezasının bulunduğu makbuz ile Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şube bölümüne giderek ödeyebilirsiniz. Trafik cezasını ayrıca mobese kameraları ile de alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafiğin yoğun olduğu noktaları trafik polisleri mobese kameraları ile takip etmektedir. Sürücüler trafik kurallarına aykırı bir hareket yaptığı zaman ve trafik polisleri tarafından mobese kameraları ile görünürse trafik polisleri trafik cezası yazabilir. Bu mobese kameraları ile yazılan trafik cezaları aracın plakasına yazılır. Aracın plakasına yazılan trafik cezalarını ise araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama ve sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünü seçmeniz gereklidir. Açılan sorgulama sayfasına adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdiğiniz zaman araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama seçeneğini seçtikten sonra plakanızı ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama seçeneğini seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasınız girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra trafik cezası sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiği gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.