Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor?

19.10.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

Trafik cezası olup, olmadığının sorgulaması online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile gerçekleştirilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm araç sürücülerine yönelik olarak hizmete açtığı online trafik cezası sorgulama işlemi iki şekilde kullanılabiliyor. İlk seçenekte araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi üzerinden, ikinci seçenekte ise Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme yapabiliyor.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor

Türkiye’nin karayolları üzerinde yer alan araç sayısı her geçen gün büyük bir hız ile artış gösteriyor. Özellikle de insanların ulaşım konusundaki ihtiyaçları konusunda bireysel araç kullanımına yoğun talep göstermesi ve artan yoğun nüfus oranlarının bu konuda çok önemli etkileri bulunurken, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internette trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi başlatıldı. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde karayollarındaki araç sayısının yoğun şekilde artış göstermesi, karayollarında konforlu, güvenilir ve nizami bir trafiğin oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çok daha fazla mesai ve çok daha yoğun bir çalışma gerçekleştirmek durumunda kalmasına neden oluyor. Bu yüzden de günümüzün hızla gelişen teknolojilerinin son yıllarda trafik denetlemeleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetlerinde aktif şekilde kullanıldığını görmek mümkün hale geldi.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu alanda modern yüzyıl teknolojisinden etkin şekilde yararlanan Emniyet Genel Müdürlüğü internette trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuyor. Tamamen bilimsel ve teknolojik sistemler ve deneyimler çerçevesinde oluşturulmakta olan trafik kuralları ile trafikte güvenli sürüşün en etkin şekilde oluşturularak hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliğini sağlayabilmeyi hedefleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kurallarının ihlallerinin önlenebilmesi ve güvenilir bir trafik oluşturulabilmesi amacı çerçevesinde de trafik cezası uygulamalarını caydırıcı etki niteliğinde uyguluyor. Hatta son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisini de bu alanda etkin biçimde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemeleri konusunda mobese kamera sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ve radar sistemleri gibi çok çeşitli ileri nesil teknolojiye sahip olan ürün ve sistemleri kullanıyor.

Bu durumda karayollarındaki trafik kuralı ihlallerinde araçların durdurulmasına gerek olmadan plakası üzerinden trafik cezalarının uygulanmasını sağlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bu aşamada araç sürücülerinin trafik cezalarının olup, olmadığını kolay bir şekilde öğrenebilmeleri amacı ile internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmetine başladı. Vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her noktadan kolay ve pratik bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabildiği Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile trafik cezası olup, olmadığını öğrenebilmek sadece dakikalar sürüyor.

Özellikle de günümüzün modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamı içerisinde nerede bulunuyor olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile trafik cezası kontrollerini birkaç dakika içerisinde internet olan her yeden 7 gün 24 saat öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığının kontrolü gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini 2.alternatif olarak Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de yapabiliyor.