Gündem Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme Ekranı

Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme Ekranı

18.06.2015 - 13:23 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ceza ödeme işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Online trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama Ve Online Trafik Cezası Ödeme Ekranı

Vatandaşlar evlerinden çıkmadan internet üzerinden bir sürü işlemi gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşlar internet üzerinden sorgulama işlemlerini ve borç ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Trafiğe sık çıkan bir vatandaş iseniz mobese kameraları tarafından trafik cezası yemek ihtimaliniz çok yüksektir. Mobese kameraları tarafından yediğiniz trafik cezaları aracınızın plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile gönderilmektedir. Eğer ki adres değişikliği yaptıysanız ve adresinizi güncellemediyseniz yediğiniz trafik cezaları size ulaşamayabilir ve haberiniz olmayabilir. Bu yüzden Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek vatandaşlar trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden de bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden ve Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasından gerçekleştirebilmek için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapılmalıdır. Trafik cezası ve otopark sorgulama sayfasında sorgulama yapabilmek için sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini sisteme girmelisiniz. Bu bölüme ilk olarak sorgulama yapan kişinin adı ve soyadı girilmelidir. Daha sonra sorgulama yapan kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum yılı sisteme girilmelidir. Bu bilgiler sisteme girildikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Sorgulama sayfasına girdikten sonra karşınıza 4 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Bu sorgulama seçenekleri araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama seçenekleridir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme aracın plakasını ve tescil belge seri ve numarasını girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra sisteme T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaraları girilmelidir.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini internet üzerinden ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra sağ tarafta motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Burada açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu bölüme sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını, özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra eğer bir borç çıkarsa anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.