Gündem Trafik cezası sorgulama ve online ödeme işlemleri!

Trafik cezası sorgulama ve online ödeme işlemleri!

24.06.2016 - 10:48 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işleminin yanında ayrıca ceza ödeme işlemleri de online olarak yapılabiliyor. Trafik cezası sorgulama işlemleri kısa sürede ve ücretsiz olarak E-devlet üzerinden yapılıyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ayrıca GİB resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Trafik cezası sorgulama ve online ödeme işlemleri

Günümüzde otomobil sayısının artmasına bağlı olarak trafik sorunu ortaya çıkmıştır. Trafik sorunlarının olduğu yerlerde genellikle trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu trafik kazalarını azaltmak hatta önlemek için bir takım çalışmalar ve uygulamalar yapılmıştır. Son olarak cezalandırma sistemi yapılmış durumdadır. Bu cezalandırma sürücünün hatalarının tekrarlanmaması ve ilerde can ve mal kaybının yaşanmaması için sürücünün hatasına göre cezalandırılmaktadır. Alınan 3 cezanın ardından ehliyete el koyma ve hapis cezasına kadar gidebilen bu cezalar bir miktar da olsa kazaların azalmasına yardımcı olmuş durumdadır. Alkollü araç kullanmak, kırmızı ışıkta geçmek, hatalı sollama yapmak, hız sınırını aşmak gibi davranışların trafikteki diğer insanları tehlikeye atması nedeni ile para ve hapis cezaları bulunmaktadır. Aracınızın üzerinde herhangi bir ceza olup olmadığını kontrol etmek sizin yararınıza olacaktır. Aracınızın üzerinde herhangi bir ceza bulunuyorsa bunu öğrenebilmeniz mümkündür. Yazımızın devamında bu işlemi nereden ve nasıl yapıldığını anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak aracınızın üzerinde ceza olup olmadığını ve internet üzerinden nasıl ödeyebileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama işleminizi E-Devlet üzerinden şifreli olarak yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bir şifre edinmeniz gerekmektedir. Şifrenizi herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurunuzun sonucunda elde edebilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alacağınız E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sistemi üzerindeki 22 adet kuruma ait işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra trafik cezası sorgulama işlemini yapabilmek artık çok kolaydır. E-Devlet sisteminin konu ile ilgili olan sayfasına gitmeniz gerekmektedir. İlgili sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işlemi için açılacak olan sayfa üzerindeki boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak açılacak olan sayfa üzerindeki plaka ve araç bilgilerinizi yazınız. Böylelikle aracınıza ait bir ceza olup olmadığını açılacak sayfa üzerinde görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden kredi kartınız ile yapabileceğiniz birçok işlemden bir tanesi de trafik cezası ödeme işlemidir. Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile ceza ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin ilgili internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

İlgili sayfaya giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ve aracınızı bulmak için yapılacak olan formu doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurabilmek için bilmeniz gereken bilgileriniz şunlardır:

- Aracınızın plakası

- Plakanın özel olup olmadığı

- T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası

Haberin Devamı

- Tescil tarihi

Bu bilgileri ilgili alanlar üzerinde doldurduktan sonra aşağıda bulunan uyarı panelini okumanızda fayda vardır. Okuduktan sonra bu uyarı panelinin alt tarafında bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Böylelikle buradan ödeme ile ilgili sayfaya yönlendirilmiş olacaksınız. Bu sayfa üzerinde kredi kartı bilgilerinizi kullanarak yapacağınız ödeme sonunda trafik cezası ödeme işleminizi tamamlamış olacaksınız.