Gündem Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri İle Cezalarınızı Sorgulayın!

Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri İle Cezalarınızı Sorgulayın!

22.04.2015 - 15:14 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden yaparak trafik cezası bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama hakkında detaylı bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri İle Cezalarınızı Sorgulayın

Trafik cezanızın ne kadar olduğunu öğrenmek için Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine başvurabileceğiniz gibi oturduğunuz yerden interneti kullanarak hızlı ve kolayca bu sorgulamanızı yapabilirsiniz. Şimdi sizlere cezanızı internette yer alan platformlar üzerinden nasıl yapacağınızı anlatacağız. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleriniz için yazımızın devamını okuyup verdiğimiz talimatları uygulamanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Günümüzde özellikle metropol şehirlerde yoğum trafik ve telaşımız yüzünden farkında olmadan trafik kurallarını ihlal edip ceza alabiliyoruz. Artık çoğu sistem internet üzerinden kullanılabilir duruma geldi. Bu yoğun hayat temposunda siz değerli vatandaşlar ceza sorgulamanızı yapmanız için resmi kurum kapılarına gitmek zorunda değilsiniz. Sadece interneti ve bazı size ait kişisel bilgileriniz yardımı ile trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini vakit kaybetmeksizin oturduğunuz yerden yapabilirsiniz. Trafik cezanızı sorgulamanız için Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Bu adres sizi ceza sorgulamanızı gerçekleştireceğiniz olan sayfadır. Karşınıza gelecek olan yeni sayfada cezanızı sorgulamanız ve sisteme girişiniz yapmanız için sizden bazı bilgiler istenilmektedir. İlk olarak isminizi, soy isminizi, doğum tarihinizi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ilgili kısımlara doğru ve eksiksiz bir şekilde giriniz. Girmiş olduğunuz bilgilerinizi kontrol edip doğruluğundan emin olduktan sonra “Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Gelen yeni sayfada trafik cezası sorgulama işleminizi başarı ile sorgulamış olacaksını. Eğer plaka durumunuz özel ise ve bu plakaya ait trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi yapmak istiyorsanız internet vergi dairesi resmi sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra yeniden sizden bazı bilgilerin istendiğini göreceksiniz. İlk önce plaka bilginizi ilgili kısma doğru bir şekilde giriniz. Daha sonra özel plaka durumunuz var ise bu kutucuğu “Evet” olarak seçmeniz gerekmektedir. Bu adımı da tamamladıktan sonra size ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve Vergi Numaranızı ilgili kısımlara doğru ve eksiksiz bir şekilde giriniz. Tescil tarihi kısmını da size uygun olacak şekilde girdikten sonra girmiş odluğunuz tüm bilgileri kontrol ediniz. Emin olduktan sonra “Tamam” seçeneğine tıklayınız. Bu talimatları doğru girdiğiniz takdirde trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme işleminizi yapmanız için yazımızın ilk başlığında sizler ile paylaşmış olduğumuz talimatları sırası ile ve doğru bir şekilde uygulayarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza gelecek olan sayfada kredi kartı ile trafik cezası ödeme seçenekleri göreceksiniz. Sizden istenilen bilgileri ve kart bilgilerinizi girerek trafik şubesine gitmenize gerek kalmadan yalnızca interneti kullanarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi başarı ile tamamlamış olacaksınız.