Gündem Trafik cezası sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz!

Trafik cezası sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz!

04.12.2016 - 11:53 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini internete taşıyor. İnternet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabiliyor. İnternette trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri 7 gün 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Trafik cezası sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl otomobil teknolojileri, Türkiye’de de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de karayolları üzerinde yer alan araç sayısının gün ve gün artış göstermesi trafikte yeni nesil sorunların ve dolayısı ile de gereksinimlerin meydana gelmesine neden oluyor. Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunularak, araç sürücülerine trafiğe ilişkin olarak çok önemli bir işlem kolaylığı getiriliyor. Türkiye’de karayolları üzerinde yer alan araç sayısındaki artış ve beraberinde artan yoğun nüfus ile oldukça yüksek seviyeye ulaşan ulaşım ihtiyaçları, ilgili birimlerin trafik konusunda daha modern ve daha yenilikçi çözümler oluşturması gerekliliğini ortaya çıkartıyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede Türkiye’de trafik kurallarının ihlallerinin önlenmesinin, yeni altyapısal gereklilikler sonucunda meydana gelen yeni trafik kuralı ihtiyaçlarının oluşturulması ve aynı zamanda da trafik kuralı ihlallerinin denetlemelerinde daha yenilikçi teknolojilerin kullanılması gibi yeni nesil ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu kapsamda da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik üzerinde ortaya çıkan bu yeni nesil ihtiyaçların karşılanabilmesi ve trafik denetlemelerinin çok daha sağlıklı ve çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı ile yeni nesil teknolojik sistem ve teknolojik cihazlardan yararlanarak trafik denetlemeleri gerçekleştiriyor. Bu çerçevede de karayolları üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri gibi ileri nesil teknolojiye sahip olan cihaz ve sistemler kullanılıyor. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü bu cihazlar kapsamında uygulanan trafik cezalarının internetten kolay bir şekilde öğrenilebilmesi>Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan resmi web sitesi içerisindeki ‘e-hizmetler’ kategorisi altında yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranında>İnternette yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü üzerindeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘isim’ ve ‘soyisim’ bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca internet üzerinde online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi için 2.bir alternatif daha da bulunuyor ki bu alternatif Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan İnternet Vergi Dairesi oluyor. GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden de üyeliksiz ve şifresiz olarak son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor.

Yazarlar