Gündem Trafik cezası tutarlarını internetten ödeyebilirsiniz!

Trafik cezası tutarlarını internetten ödeyebilirsiniz!

28.11.2016 - 11:54 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) resmi internet sayfasında trafik cezası sorgulama ve ödeme yapılabiliyor. Tüm araç sürücüleri ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi (İVD) üzerinden de online trafik cezası sorgulama ve ödeme yapabiliyor. Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri 7 gün 24 saat internete erişim sağlanabilen her yerden yapılabiliyor.

Trafik cezası tutarlarını internetten ödeyebilirsiniz

Türkiye’de karayollarında artan araç sayısı ve yoğun nüfus oranları ile birlikte ulaşım konusundaki ihtiyaçların çok yüksek boyutlara ulaşması karayolları üzerinde yeni nesil gereksinimlerin meydana gelmesine neden oluyor. Özellikle de Türkiye’de karayolları üzerinde daha çağdaş ve daha modern standartların oluşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemeleri gerçekleştiriliyor. Özellikle son yıllarda daha ileri nesil teknolojik sistemler kullanılarak gerçekleştirilmekte olunan trafik denetlemeleri çerçevesinde uygulanan trafik cezalarının sorgulamalarını internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile birkaç dakika içerisinde öğrenebilmek mümkün oluyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>İnternet ortamı üzerinde yer alan ve araç sürücüleri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmesi önerilen>Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet ortamı üzerinde yer alan resmi web sitesindeki ‘e-hizmetler’ ekranı üzerinden ulaşılabilen ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri 7 gün 24 saat sadece T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, isim ve soy isim bilgileri kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) İnternet Vergi Dairesi portalı üzerinden de 7 gün 24 saat herhangi bir şifre ya da üyelik işlemi olmadan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilen bu online trafik cezası sorgulama işlemleri sırasında tespit edilen trafik ceza/cezaları için ödeme işlemleri de online olarak kredi kartı aracılığı ile kolay bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.