Gündem Trafik ekibine hain saldırı

Trafik ekibine hain saldırı

31.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da trafik denetimi yaparken ateş açılan Ahmet Gılıç ile İlker Narin şehit oldu. Silopi’de ise yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Yılmaz Dikmen şehit düştü

Trafik ekibine hain saldırı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri dün saat 13.30’da merkez Kayapınar ilçesindeki Dicle Kent Bulvarı Medya Kavşağı’nda trafik denetimi yaparken saldırıya uğradı. Görgü tanıklarına göre beyaz renkli bir otomobilden inen beyaz şapkalı bir kişi, yol güvenliğini sağlayan trafik polislerinin bulunduğu araca ateş açtı. Saldırgan plakası alınamayan beyaz otomobille kaçarken ağır yaralanan Ahmet Gılıç ve İlker Narin adlı trafik polisleri kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

‘Kelime-i Şehadet getirmişti’
38 yaşında şehit düşen Gılıç’ın İzmir’in Bergama ilçesinde baba ocağına ateş düştü. Anne Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı’nın kaldırılmasını isteyip, “Bayrakta oğlumu görüyorum” diyerek sinir krizi geçirdi. Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek, Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce konuştuklarını belirtip “’Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden geleceği belli değil’ dedi. Bu sırada telefon yere düştü. Ahmet’in Kelime-i Şehadet getirdiğini duydum” dedi. Şehidin eşi Akile Gılıç’ın Diyarbakır’daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, çiftin 14 yaşındaki kızları Ece Gılıç’ın ise Bergama’da anneannesinin yanında kaldığı öğrenildi.
Baba Halil İbrahim Gılıç’ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu’na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.
5 yıllık polis memuru Narin’in ise evli ve 1.5 yaşında bir kız çocuğu oludğu öğrenildi.

Arkadaşına yardım ediyordu
Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda polis memuru Yılmaz Dikmen (46) şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Dikmen’in saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı. Dikmen’in Kırıkkale’de oturan baba ocağına ateş düştü. Dikmen’in 1 ay önce yine Silopi’de uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı ve tedavi için memleketine gittiği öğrenildi. Dikmen’in iyileştikten sonra yine Silopi’ye gittiği belirtildi.
Öte yandan önceki gece PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grup ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada 3 YDG-H’li öldürüldüğü bildirildi.