Gündem Trafik istasyonuna intihar saldırısı!

Trafik istasyonuna intihar saldırısı!

05.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da gerçekleştirilen saldırıdaki gibi bombalı araçla Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu ile bitişiğindeki lojmanlar hedef alındı. 2 polis şehit olurken, 21’i sivil 53 kişi de yaralandı. En az 1 ton bomba yüklü araçla saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği araştırılıyor

Trafik istasyonuna intihar saldırısı

PKK’lı teröristler dün Mardin’in Nusaybin ilçesini hedef aldı. Ankara saldırısına benzer şekilde Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu ile bitişiğindeki lojmanların hedef alındığı bombalı otomobille gerçekleştirilen intihar saldırısında bomba yüklü aracın parçaları 200 metre uzağa fırlarken Bölge Trafik İstasyonu binası ile önündeki iki zırhlı araç kullanılamaz hale geldi. Lojmanların da duvarları yıkıldı. En az 1 ton bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının hemen akabinde roketatar ve uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda iki polis şehit olurken, aralarında polislerin ailelerinden sivillerin de bulunduğu 53 kişi de yaralandı.
Mardin Valiliği’nin açıklamasına göre, İpek Yolu üzerindeki Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanlarına 05.45 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. İki polis memurunun şehit olduğu saldırıda aralarında yoldan geçen iki kişinin de bulunduğu, polis ve polis ailelerinden olmak üzere toplam 53 kişi yaralandı. Valilik, hayati tehlikesi olmayan yaralılardan ikisinin Mardin Devlet Hastanesi’nde, ikisinin Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındığını, daha hafif yaralıların da Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiğini açıkladı.
Saldırıda şehit olan polis memurları Ercan Günay ile Murat Dündar için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Daha sonra iki şehit polisin cenazesi memleketlerine uğurlandı.
Teröristin kimliği araştırılıyor
Şiddetli patlamada bomba yüklü araç paramparça olurken, parçaları 200 metre uzağa fırladı. Patlamada Bölge Trafik İstasyonu binası kullanılamaz hale gelirken, 4 katlı ve 3 bloktan oluşan lojmanlarda bazı duvarlar yıkıldı. Bölge Trafik İstasyonu önünde konuşlandırılan iki zırhlı aracın da kullanılamaz hale geldiği patlamada, 300 metre uzaklıktaki işyerlerinde de hasarlar oluştu, yeni yapılan Nusaybin Devlet Hastanesi’nin camları kırıldı. Saldırının ardından uluslararası İpek Yolu trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Bir süre sonra araçlar çevre yollara yönlendirildi.
Saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken kimliği araştırılan intihar bombacısının, aracı Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünden geçerken infilak ettirdiği saptandı.
Mardin’de son iki günde 3’ü asker 2’si polis 5 güvenlik personelinin şehit edilmesi ve Nusaybin’deki patlamada aralarında sivillerinde bulunduğu 53 kişinin yaralanmasına tepki gösteren bir grup vatandaş, sessiz yürüyüş düzenledi.

Haberin Devamı

Bu yaz emekli olacaktı

Saldırıda şehit olan trafik polisi 45 yaşındaki Ercan Günay’ın acı haberi, baba evi Adana Kozan’a ulaştığında annesi Gülten Günay fenalık geçirdi. Eşini 2004 yılında kaybeden acılı anne, “Oğlum emekliliğin doldu, artık emekli ol” dediğini, şehit Günay’ın da “Anne bu yaz emekli olup Adana’ya yerleşeceğim” dediğini anlattı. Evli ve 3 çocuk babası Günay’ın 10 gün önce izne geldiği belirtildi.

İki yıllık evliydi

Nusaybin Bölge Trafik Müdürlüğü’ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerden Murat Dündar’ın (35) ailesinin oturduğu Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine bağlı Aydınlı köyü de yasa büründü. Annesi ve babası daha önce vefat eden şehit polisi ağabeyi Yaşar Dündar’ın da Batman’da polis olduğu öğrenildi. Dündar, “Yüreğimiz yandı, başkasının canı yanmasın. Bu kan bitsin” dedi. Dündar’ın 2 yıllık evli ve bir kız çocuğunun olduğu belirtildi.