İzmir Trafik Polisinin Öldüğü Davada Yeni Gelişme

Trafik Polisinin Öldüğü Davada Yeni Gelişme

31.05.2017 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

Trafik Polisinin Öldüğü Davada Yeni Gelişme

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, bir yıl önce trafik akışını düzenleyen polis memuruna motosikletiyle çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Bilirkişi raporlarına sanık avukatı itiraz ederken, Adli Tıp Trafik İhtisas Kurulundan rapor alınmasını talip etti.
Alınan bilgilere göre, 1 Haziran 2016 günü yaşanan olayda, trafik akışını düzenleyen polis memuru Sabri Emir’e motosikletiyle çarpan Burak D., memurun ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesinde 8. celsesi görülen davanın duruşmasında, hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Burak D. ile ölen polisin eşi Özlem Emir ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, sanık avukatının celse arasında bilirkişi raporuna karşı itirazlarını içerir 4 sayfalık dilekçenin sunulduğunu okudu. Geçen ara kararı uyarınca rapora karşı diyecekleri sanık avukatından soruldu. Sanık avukatı, itiraz dilekçelerini tekrar ettiklerini, dilekçelerinde belirttiği gibi itirazları doğrultusunda Adli Tıp Trafik ihtisas Dairesinden rapor alınmasını talep etti.

"Bilirkişi raporu iddialarımızı doğrulamaktadır"
Davaya müdahil olarak katılan polisin eşi Özlem Emir’in avukatı, "Bilirkişi raporu iddialarımızı doğrulamaktadır. Olayın trafiğe kapalı taralı alanda meydana geldiği, karşıdan karşıya geçmeye hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortaya konmuştur. Bu nedenle olası kasta ilişkin önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz" dedi.
Mahkeme başkanı, toplanan deliller, daha önce alınan bilirkişi raporları, rapora karşı müdahil vekilinin beyanları ile sanık vekilinin itirazları dikkate alınarak olayın oluşu, sanığın kusurunun bulunup bulunmadığı, varsa ne suretle kusuru olduğu ve önceki bilirkişi raporları ile farklılık var ise bunun gerekçeleri, kusurun yoğunluğu belirtir şekilde rapor alınması hususunda Adli Tıp Trafik İhtisas Kuruluna yazı yazılmasına karar verip duruşmayı ekim ayına erteledi.

Sanık ilk duruşmada konuşmuştu
İlk duruşmada konuşan sanık Burak D., olayı anlatmıştı. Burak D., "Motosiklet ile Konak yönüne gidiyordum. Trafik çok yoğundu. Önümde yaklaşık 30 kilometre hız ile akan trafikten çıkarak sağ taraftaki geniş alana motosikletimle geçtim, hızım 35- 40 kilometreydi. Araçların arasından birisinini çıkacağını düşünemedim. Sağ taraftan bir süre gittikten sonra sola geçip trafikten devam edecektim. Ancak birden önüme akan trafikten yol kenarına doğru birisi çıktı, frene bastım ancak ani bir çarpışma olduğu için fren etkisini gösteremedi, ben yaklaşık 5 metre kadar savruldum. Ölen polis memuru da 3- 4 metre kadar ileriye savruldu. Çarptığım kişinin çarpma anı ani olduğu için üzerindeki kıyafetinin resmi olup olmadığını göremedim, ancak yardım için yanına gittiğimde resmi kıyafetli olduğunu gördüm. Böyle bir olay olduğu için üzgünüm. Ayrıca müştekilerin varsa maddi zararlarını gidermek istiyorum" dedi.

Olayın geçmişi
Olay, geçtiğimiz 1 Haziran 2016 günü, sabah saatlerde meydana gelmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Denetleme Büro Amirliği ekipleri Melez deltası bölgesinde uygulama yapıyordu. Bu sırada Burak D. (23) idaresindeki 35 DC 2039 plakalı arazi tipi motosiklet, hızla polis memuru Sabri Emir’e (32) çarptı. Emir, çarpmanın etkisiyle ağır yaralandı. Olay yerine hemen 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuruna ilk müdahale olay yerinde yapılarak hemen Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olan genç polis, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili Burak D. ise gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece şüpheli Burak D. tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesri Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Burak Demir hakkında ’Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2-6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5. celsesinde tutuklu yargılanan sanık Burak D. Tahliye olmuş ve tutuksuz yargılanmaya devam etmişti.