Gündem Trafik Sorgulamaları İle Trafik Borcu Sorgulama Ve Ödeme

Trafik Sorgulamaları İle Trafik Borcu Sorgulama Ve Ödeme

26.06.2015 - 15:28 | Son Güncellenme:

Trafik borcu sorgulama ve ödeme işlemlerinizi internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Trafik borcu sorgulama ve trafik borcu ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgi haberimizde!

Trafik Sorgulamaları İle Trafik Borcu Sorgulama Ve Ödeme

Sürücüler trafikte trafik kurallarına aykırı hareketler yaptığı zaman trafik polisi bunu görürse ceza yazabilir. Trafik cezalarını sadece trafik polisi de yazmamaktadır. Son zamanlarda Emniyet Genel Müdürlüğünün yerleştirdiği mobese kameraları trafiğin yoğun olduğu noktaları kontrol etmektedir. Mobese kameraları trafikte uygun olmayan hareketleri yakaladığı zaman trafik cezası kesebilir. Mobese kameralarının kestiği cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü kesilen cezanın araç plakasının bulunduğu adrese trafik cezasını göndermektedir. Vatandaşlar adres değişikliğinde eğer adreslerini güncellemezse trafikte yedikleri trafik cezaları adreslerine ulaşmayabilir ve yedikleri trafik cezalarından haberleri olmayabilir. Vatandaşlar yedikleri trafik cezalarını Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek sorgulayabilirler ve ödeyebilirler. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesinde oluşan bu yoğunluktan dolay Emniyet Genel Müdürlüğü internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulamasına giriş yaparak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirler. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden gerçekleştirebilmek için ilk olarak internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi için lütfen tıklayınız bölümünü tıklayıp giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme aracınızın bazı bilgilerini girerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz. İlk olarak aracınızın plakasını, eğer özel plaka var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sorgulama işlemini tamamladıktan sonra anlaşmalı olan bankalardan kredi kartı ile ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu bölüme girdikten sonra bazı kimlik bilgilerinizi girerek sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfaya adınızı ve soyadınızı girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı da sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Doğrulama işleminden sonra karşınıza sorgulama seçenekleri gelecektir. Sürücü belgesine yazılan ceza ve araç plakasına yazılan ceza sorgulama gibi sorgulama seçenekleri yer almaktadır. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama işlemini seçtikten sisteme T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmeniz gerekmektedir. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra da sisteme araç plakasını ve tescil belge seri numarasını girmeniz gerekmektedir.