Gündem Trafik Sorgulamalarını Yaparak Trafik Ceza Durumu Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Trafik Sorgulamalarını Yaparak Trafik Ceza Durumu Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

26.05.2015 - 15:16 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarını internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Sorgulamalarını Yaparak Trafik Ceza Durumu Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme

Eğer siz de, trafiğe sürekli olarak çıkıyorsanız ve trafikde seyir halindeyken, aracınıza, üzerinizeya da plakanıza ceza kesilip kesilmediğini merak ediyorsanız, online olarak "Trafik Cezası Sorgulama" işleminden yararlanabilirsiniz.Aslında, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi iki farklı yoldan yerine getirebilirsiniz. Bu iki birbirinden farklı olan yöntemlerden biri, ilgili kuruma gidilmek suretiyle yapıln trafik cezası sorgulama işlemleri, diğeri ise, online olarak yapılan trafik cezası sorgulama işlemleridir. Yani, isterseniz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün içinde yer alan Trafik Şube merkezlerine giderek, ya da internete girip, online işlem yaparak, trafik cezası sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Online trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanmak istiyorsanız bu haberimizde yer alan bilgileri eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekmektedir. Online olarak trafik cezası sorgulama işlemleri, bahsetmiş olduğumuz ilk yönteme yani EGM aracılığı ile Trafik Şube’den yapılan yönteme göre daha pratik ve hızlı olduğu için, biz bu haberimizde detaylı bir şekilde, online trafik cezası sorgulama işleminden bahsedeceğiz.

Eğer siz de, online olarak trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirmeyi tercih ettiyseniz, aşağıda maddeler halinde verilmiş olan adımları sırası ile yerine getiriniz.

Başlangıç olarak adresine giriş yapınız. Daha sonra ise maddeler halinde aşağıda yer alan işlemleri sırası ile yerine getiriniz.

Haberin Devamı

Bahsedilen adrese giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama yazan bölüme geliniz.

Daha sonra bu kısımda sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini giriniz. Bu bölümde ise isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılını ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu bilgileri ilgili alana girdikten sonra yine aynı sayfada yer alan doğrula butonuna basınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada,araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri karşınıza çıkacaktır.

Son olarak bu bölümlerden hangisine uygun sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçerek trafik cezası sorgulama işlemininizi yerine getirmiş olacaksınız.

Bu şekilde belirttiğimiz üzere, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi online olarak, rahatlıkla yapabilirsiniz.

Trafik Cezası Ödeme

Varsaylım ki, trafik cezanızın olup olmadığını sorgulatma işlemi ile öğrendiniz ve bir miktar trafik cezanızın bulunduğunu fark ettiniz. Bilgisini edinmiş olduğunuz bu trafik cezası borcunuzu nasıl ödeyebileceğinizi de yine bu haberimizde anlatmış bulunmaktayız. Bu durumda, trafik cezası ödeme işlemlerinizi, tıpkı trafik cezası sorgulama işlemlerinizde olduğu gibi, iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Yani; ister Emniyet Genel Müdürlüğünde yer alan Trafik Şube üzerinden, isterseniz de, online olarak trafik cezası ödeme işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz. Bu saymış olduğumuz trafik cezası ödeme yöntemlerinden en pratik olanı, online olarak yapılan tarfik cezası ödeme işlemleridir. Bundan dolayı, bizler de habermizde detaylı bir şekilde, onlie trafik cezası ödeme işlemlerini anlattık.

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme işlemini yerine getirmek istiyorsanız ilk olarak www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bundan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi şeklinde bulunan bölüme geliniz.

Bu sayfada yer alan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı İle Ödeme yazan alana geliniz.

Bir sonraki adımda iseplaka, özel plaka, TC kimlik numarası veya vergi numarası ve tescil tarihi yazan bölümleri eksiksiz doldurunuz.

Son olarak yine aynı sayfada yer alan tamam butonuna basarak trafik cezası ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zaman kaybı yaşamadan ve gecikme faizine maruz kalmadan, hızlı, güvenilir, kolay ve rahat bir şekilde, trafik cezası ödeme işleminizi yerine getirebilmeniz bu anlatmış olduğumuz hali ile mümkündür.