Gündem Trafikte bilanço: 19 ölü, 92 yaralı

Trafikte bilanço: 19 ölü, 92 yaralı

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayramdaki yürek yakan kaza haberleri son gün de devam etti. Çeşitli kentlerde önceki gece ve dün meydana gelen kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken 92 kişi de yaralandı

Trafikte  bilanço:  19 ölü, 92 yaralı

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen kazalarda 143 kişi öldü, 675 kişi de yaralandı. Uzmanların bütün uyarılarına rağmen bayram tatilinin ardından da dikkatsizlik ve sürücü hataları sonucu yaşanan trafik kazaları devam etti.

Haberin Devamı

Yurdun çeşitli yerlerinde önceki gece ve dün meydana gelen kazalarda 19 kişi öldü, 92 kişi de yaralandı.

Yatarak sürüş: 2 ölü

Osmaniye’de sürücülerinin yatarak kullandığı öne sürülen iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki motosiklet sürücüsü de öldü. Osmaniye Çevre Yolu Bulvarı’nda dün saat 18.30 sıralarında Fevzi Batuhan Güzeloğlu(21) yönetimindeki motosiklet ile Muhammet Tacettin Duvan’ın (19) kullandığı motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Fevzi Batuhan Güzeloğlu olay yerinde, Muhammet Tacettin Duvan da hastanede yaşamını yitirdi. Görgü tanıkları her iki motosikletin de hem çok hızlı gittiğini hem de sürücülerinin yatarak kullandığını iddia etti.

Muş’un Malazgirt ilçesinde bayram ziyaretinden dönen 7 kişilik ailenin içerisinde bulunduğu otomobil takla attı. Kazada 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza, dün öğlen saatlerinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsü ile Osmaniye Koop’a ait minibüs çarpıştı, kazada 10 yolcu yaralandı.

Karaman’da mevsimlik kadın orman işçilerini taşıyan midibüsün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, otomobile arkadan çarpan motosikletin sürücüsü 30 yaşındaki Tuncay Pınar yaşamını yitirdi.

Amasya’nın Suluova ilçesinde Tır ile otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında aynı aileden biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Çorum’da şarampole uçan otomobilin sürücüsü öldü.

İzmirde, minibüs ile otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Araştırma Komisyonu önerisi
CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile Grup Başkanvekili Özgür Özel, trafik kazalarının nedenlerinin incelenmesi amacıyla TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. Tanrıkulu, Ağbaba ve Özel tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi trafik kazalarının nedenlerinin, uygulanan ulaşım politikalarının kazalara etkilerinin incelenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor.
Bayramda İDO yolcu rekoru kırdı
İstanbul Deniz Otobüsleri Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Çakar’dan alınan rakamlara göre, İDO Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşıma rekoru kırdı. İDO, 23 Eylül ile 27 Eylül tarihleri arasında diğer tüm hatlarında 5 gün boyunca 447 sefer yapıp 35 bin 844 araç ve 191 bin yolcu taşırken, Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar hattında sadece bayramın son günü olan Pazar günü, 18 feribotla 28 bin 245 araç ve 118 bin yolcu taşıdı.