Gündem Trakya’da kar gidiyor soğuk artıyor

Trakya’da kar gidiyor soğuk artıyor

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İki gündür aralıksız kar yağışına maruz kalan Trakya’da en az 31 köy yolu ulaşıma kapandı. 1 günlük kar tatilinden sonra çocuklar okula gidemedi. Dün gün boyu yağmurun etkili olduğu İstanbul’da kar yağışı akşam başladı. İzmir ise sağanak yağmura teslim oldu.

Trakya’da kar gidiyor soğuk artıyor

Trakya’da iki gündür etkili olan kar yağışı, dün de devam etti. Edirne’de bir günlük aranın ardından dün eğitime yeniden başlandı ancak kar yağışı nedeniyle birçok öğrenci okula gidemedi. Kırklareli’nde ise kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerinde eğitime ara verildi, 31 köy yolu da kapandı.

Haberin Devamı

Edirne’de Balkanlar üzerinden gelen ve iki gündür süren kar yağışı dün sabah itibariyle etkisini yitirdi. Edirne Belediyesi, saat 03.00 sıralarında başlayıp bir süre devam eden kar yağışı nedeniyle 12 ekiple 12 noktada tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Gece boyunca 200 ton tuz, 10 bin litre solüsyon, 1 ton granürlü gübre kullanıldı. 1 günlük kar tatilinin ardından ilk ve orta dereceli okullar ile Trakya Üniversitesi’nde eğitime dün devam edildi. Ancak sabaha karşı yağan kar nedeniyle özellikle ilk ve orta dereceli okulların öğrenci servislerinin birçoğu çalışmayınca öğrenciler, okula gidemedi. Toplu ulaşım araçlarını tercih eden Edirneliler, ticari araçların kar yağışını bahane ederek çalışmadığını ifade ederek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte metrekareye 8 kilogram kar yağışı düştü. Kar yağışının yerini soğuk havaya bırakacağı öğrenildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Kar tatili yok!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilebileceği beklentisine girilmemesi gerektiğini söyledi. Kendilerine gelen meteorolojik tahmin bilgilerine göre İstanbul’daki yağışların çok etkili olmayacağını vurgulayan Şahin, “Biz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öncelikle meteorolojik tahminleri alarak ona göre hareket tarzımızı belirliyoruz. Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil” dedi.

Kırklareli’nde okullar tatil edildi

Kırklareli’nde ise önceki gün etkisini kaybeden kar yağışı, yeniden başladı. Yağış özellikle Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda tipi şeklinde etkili oldu. Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde yer yer 1 metre, Kofçaz ilçesinde 60, Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nda ise 25 santimetre olarak ölçüldü. Dereköy Sınır Kapısı yolu kısmen trafiğe kapanırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime dün ara verildiği bildirildi. Kırklareli’nde yoğun kar yağışı nedeniyle 31 köy yolu kapandı.