Ege Tramvay bayramı!

Tramvay bayramı!

27.05.2017 - 05:51 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, Karşıyaka tramvayının 5 dakikada bir sefer yapmasını ve işletme seferlerine başlamasını sağlayacak trafonun kurulumunun tamamlanmaması nedeniyle ücretsiz seferleri bayrama kadar uzattı

Tramvay bayramı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattında 11 Nisan’da başlattığı ön işletme seferlerinde yolcuları ücretsiz taşımaya başladı. Belediye yetkilileri 1 Haziran’a kadar ücretsiz taşıma yapacaklarını, işletmenin başlamasıyla birlikte hem sefer aralığının 5 dakikalık periyotlara düşeceği hem de ücretli olacağını açıkladı fakat gerekli olan 7 trafodan birinin kurulumu tamamlanmadığı için işletmeye geçiş tarihini erteledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka tramvayında ücretsiz taşımayı Ramazan Bayramı sonuna kadar uzattıklarını açıkladı. Tramvaya Bayramın son günü olan 27 Haziran’da son kez ücretsiz binilecek.

Haberin Devamı

Hat uzayacak

Toplam 14 durak olarak hizmet verecek 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015’te başlamış, 2017 yılı Ocak ayında ise test sürüşlerine geçilmişti. Karşıyaka Tramvayı, Alaybey’den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat olarak çalışıyor. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam eden tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen yolcu taleplerini değerlendirerek Karşıyaka tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne uzatılması için onay aldığı ön projenin yapımına ise bu yıl içerisinde başlanacak.