Gaziantep Trc1 Bölgesi 11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı

Trc1 Bölgesi 11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı

19.02.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

.

Trc1 Bölgesi 11. Kalkınma Planı Hazırlık Toplantıları Tamamlandı

Türkiye’nin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonunda Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde toplantılar yapıldı.
Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde eş zamanlı olarak yapılan toplantılara, kamu, özel kesim ve STK’lardan temsilciler katıldı. Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan geniş katılımlı Özel İhtisas Komisyonları ve toplantıları Türkiye’deki 81 ille birlikte İpekyolu Kalkınma Ajansı sorumluluk alanı olan TRC1 Bölgesi’nde de yapıldı. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde geniş katılımlı yerel paydaş, kadın ve gençlere yönelik il toplantıları gerçekleştirildi. Geniş katılımlı yerel paydaşlar, gençler ve kadınlara yönelik düzenlenen çalıştaylara ilgi ve katılım yüksek oldu. Çalıştaylarda kamu kurumları, STK, yerel yönetimler, özel sektör, gençlik ve kadın gruplarının temsilcileri kalkınma planına ilişkin belirlenmiş olan öncelikler ve alt öncelikler tartışılarak, bunlara ilişkin çözüm önerileri dile getirildi.
Çalıştaylarda tartışılan ve ön plana çıkan yerel paydaşların görüşleri, On Birinci Kalkınma Planı’na aktarılması için raporlanarak Kalkınma Bakanlığı ile paylaşılacaktır