Dünya Tren eve girdi

Tren eve girdi

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atina-Selanik seferini yapan tren raydan çıkarak iki katlı bir eve girdi. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı

Tren eve girdi

Yunanistan’da Atina-Selanik seferini yapan yolcu treni aşırı hız yapınca raydan çıkarak bir binaya çarptı. Yunan devlet demiryolları işletmesi TRAİNOSE tarafından yapılan açıklamaya göre Atina-Selanik seferini yapan tren saat 16.20’’de Atina’dan hareket etti. Saat 21.40ta Selanik’in dışında bulunan Adendro bölgesine ulaşan tren burada raydan çıkıp içinde iki kişinin bulunduğu bir eve çarptı. Kazada 44 yaşındaki makinist, biri tren memuru, biri yolcu olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır 10 kişi de yaralandı. Evinin bahçesinde oturan ve olaya şahit olan 72 yaşındaki Yorgo Milonas isimli adam, “Verandada oturuyordum. Bir parıltı gördüm, ardından korkunç bir patlama sesi duydum. Tren komşumun evine girdi” dedi.

Haberin Devamı

Kazanın sebebini araştıran yetkililer, trenin 60 kilometre hızla gitmesi gereken noktada 130 kilometre hız yaptığını dile getirdi. Yaralılar, hastanelerde tedavi altına alındı. Trende yaklaşık 70 yolcunun seyahat ettiği öğrenildi.