Siyaset ‘Trenden inenler bir daha binemez’

‘Trenden inenler bir daha binemez’

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

“Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik” diyen Erdoğan, isim vermeden AK Parti’yle yollarını ayıran isimlere yüklendi. Erdoğan, “Onlar, yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar” dedi.

‘Trenden inenler bir daha binemez’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski AK Partili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Millet İttifakı’ndan Ordu Belediye Başkan adayı olacağı iddiası gündemdeyken, dün Ordu’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı gönderme dikkati çekti. Erdoğan, “Onlar, yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Ordu’da 19 ilçe belediye başkan adayını tanıttı. Çamaş ve İkizce’de MHP adaylarının destekleneceğini açıkladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

DAVA ARKADAŞI OLAMADILAR: Siyasetin bir hasbiliği vardır, bir de hesabiliği vardır. Hasbilik, ideal olandır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Onlar, hep gölgelediler hep lekelediler. Onlarla yol yürüyemedik. Onlar, yol ve dava arkadaşı olmadılar; yolda bıraktılar. Siz zaten onların kimler olduğunu, olabileceğini gayet iyi biliyorsunuz. Yola çıktık, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Zaman zaman “Benim istediğim niye yok? Benim istediğimi yapmıyorsun?” Bu tür şeyler olmasın. Davayı iktidara taşıyalım, nefsimizi değil. Eğer nefsimizi iktidara taşıma mücadelesi verirsek değer kalmaz. Nefsi ne kadar ayaklarımızın altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız.

Haberin Devamı

‘Trenden inenler bir daha binemez’

AFRİN’İN 1. YILDÖNÜMÜ: Afrin’in bugün 1. yıldönümü. Az önce Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım ve kuvvet komutanlarım, onlarla Afrin’in birinci yıldönümü ile ilgili oradan bağlantı kurduk ve onlarla görüşmemizi yaptık. Bu görüşmede oradaki bütün general, subay ve ast subaylara, uzman çavuşlara, Afrin kahramanlarına seslendim. Şehitlerimiz oldu eyvallah, ama anneler babalar, biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. Bizler o şehitlerimizle bugünlere geldik. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler. Onun için dik duracağız. Mesele ne Suriye meselesidir, ne Irak, ne Doğu Akdeniz meselesidir; doğrudan doğruya Türkiye meselesidir.

DÜNYALARI YASAKLAR VE YIKMAK ÜZERİNE: Bunlar, “yıkacağız”, “kapatacağız”, “atacağız”, “satacağız” diyor çünkü bunların dünyası, yasaklar ve yıkmak üzerine kurulu. Eser inşa etmek gibi bir gayeleri, bir gayretleri var. Biz yatırımlarımızla onlar iftiralarıyla konuşuyor. Onlar hakaret etmenin, tahkir etmenin, aşağılamanın ve tehdit etmenin çabası içinde. Biz akız, onlar kara. Fark işte bu kadar ortadadır. Biz, milletle yürüyoruz, onlar terör örgütlerinin yandaşlarıyla, ülkemize diz çöktürmek için her yola başvuranlarla birlikte yürüyorlar. Biz, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmanın çabası içindeyiz, onlar yeniden tek parti devrine, koalisyon dönemlerine dönmenin arzusuyla yanıp tutuşuyor. AK Parti’nin eksikleri, hataları yok mu? Elbette var. Ama bizim farkımız, bunların muhasebesinin her kademedeki bütün eksiklerimizi, arıyoruz, tarıyoruz, bunları gidermenin gayretine giriyoruz. Biz gerekirse canımız pahasına yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda önümüze ister vesayet güçleri, ister çapulcular, ister dünyanın en büyük güçleri çıksın yeter ki milletimiz bizimle birlikte olsun, hepsini alt üst ederiz.

Haberin Devamı

‘SİZİN BİLMEDİKLERİNİZ VAR’

Erdoğan, salona girmeden önce dışarıda bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, burada, “Adaylarımızı bugün tanıtırken hasbilik, hesabilik buna dikkat etmemiz lazım. Eğer bir aday hesabiyse kusura bakmasın biz onlarla yol yürüyemeyiz. Partimizin Genel Merkezinde önümüze konulan bütün adayları da GBT denilen güvenlik soruşturmalarını, gerek MİT istihbarat gerek emniyet istihbarat tepeden tırnağa hepsini inceledik. Tabii dışarıdan benim gönüldaşlarımın, vatandaşlarımın bildikleri var bilmedikleri var. Bizim bildiklerimiz var sizin bilmedikleriniz var. Onun için her şeyi tabii seslendirerek konuşamayız. Eğer Ordu’da bir şeyler olduysa bazı şeylere müdahale edildiyse herhalde bunun sebeplerini de anlıyor olmalısınız” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk sevgisi

‘Trenden inenler bir daha binemez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konvoyunu durdurarak çocuklara oyuncak verdi. Daha sonra, balıkçı ve simitçi dükkânlarına giren Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti.