Geri Dön

Trileçe tarifi

Sütlü şerbeti, yumuşacık keki ve akışkan karamel sosuyla Balkanlardan gelen bir lezzet: Trileçe tarifi

Trileçe tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Keki için:
5 yumurta
10 kaşık şeker
1 bardak sıvıyağ
10 kaşık un
5 kaşık irmik
1 vanilya
1 kabarma tozu

Şerbeti için:
5 bardak süt
5 kaşık şeker
400 ml. krema
2 kaşık süt tozu

Karameli için:
5 kaşık şeker
1 kaşık tereyağı
1 paket krema

Trileçe Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpın.

Yağı yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırın.

Önceden ısttığınız 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Şerbet malzemelerini bir kaseye koyup süt köpürünceye dek çırpın ve dolaba alın.

Karamel için şekeri teflon tavada karamelize oluncaya kadar pişirin.

Tereyağı ve kremayı da hızlıca ekleyip karıştırın.

Ilık kekin üzerine delikler açtıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.

Şerbeti çekince üzerine karamel dökün.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber