Cadde Troia Festivali’ne darbe girişimi iptali

Troia Festivali’ne darbe girişimi iptali

01.08.2016 - 15:59 | Son Güncellenme:

3’üncü bu yıl 9-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Troia Festivali’nin, geçen 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından iptal edildi.

Troia Festivali’ne darbe girişimi iptali

Çanakkale Belediyesi tarafından 53’üncü bu yıl 9-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Troia Festivali’nin, geçen 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiin ardından iptal edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla 53. Uluslararası Troia Festivali’nin iptal edildiğini duyurdu.

Uluslararası Troia Festivali kapsamında her yıl artan bir ivmeyle daha ziyade özgün sanatçıları Çanakkaleliler’e sunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Gökhan, "Çok da beğeni kazanıyordu. Uluslararası nitelik kazandırmaya çalıştık. Geçen yıldan itibaren hazırlıklarımızı tamamlamaya başladık. Bunları sunmak üzereyken, bu noktada maalesef 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu, farklı bir darbe girişimiydi. Eskiden ordu yönetime el koyar, hep öyle alıştık, iktidar devrilirdi. Bu sefer ordu kendi içindeki ordu mensuplarına, FETÖ’cü olmayan ordu mensuplarına, hükümete ve halka karşı darbe girişiminde bulundu. Sokağa çıkan halkın üzerine ateşler edildi. Çok sayıda şehidimiz var" dedi.

Haberin Devamı

Gökhan, toplum olarak böyle bir girişimle karşı karşıya kalmanın kendilerini şoke ettiğine kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıklı düşünen bütün yurttaşlar, hep beraber, bütün kentlerde bu işe karşı oldular ve karşı olmaya da devam ediyorlar. Sevindirici tarafı benim açımdan bu noktada Cumhuriyet ilkeleri ve Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha hatırlanmış oldu. Bundan sonra inşallah Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesi ve onun kuruluşunda katkı veren anlayışın, tekrar bu ülkede birliğimizi ve bütünlüğümüzü sağlamasını diliyorum. Bunun aynı zamanda Güneydoğu’daki sorunların çözümü için bize bir yol göstermesi gerektiğine inanıyorum. Yaşananlardan sonra festivale katılacak bazı konukların gelmekten feragat etti. Dolayısıyla bunları göz önüne aldığımızda ve ülkenin bugün içinde bulunduğu şartlarda sistematik bir festival yapmanın bu yıl için pek anlamı olmadığını düşündük."

Yazarlar