Bursa TRSCOUTS, 20 KİŞİLİK EKİBİYLE 58 ÜLKEDE FUTBOLCU AVINDA

TRSCOUTS, 20 KİŞİLİK EKİBİYLE 58 ÜLKEDE FUTBOLCU AVINDA

20.05.2016 - 15:24 | Son Güncellenme:

.

TRSCOUTS, 20 KİŞİLİK EKİBİYLE 58 ÜLKEDE FUTBOLCU AVINDA

Bilkent Üniversitesi mezunu bir grup futbol sevdalısı tarafından hayata geçirilen TrScouts platformu, kısa sürede önemli başarılara imza attı.
TrScouts ekibi, dünya futbolunda faydalanılabilecek kalitedeki oyuncuların Türk futboluna tanıtılıp kazandırılarak ülke futbolunda kalitenin arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. 20 kişilik ekibiyle Afrika’dan, Uzakdoğu’ya Güney Amerika’dan İskandinavya’ya, Avusturalya’dan Balkanlara ve Avrupa’ya 58 ülkede oyuncu izleme-araştırma çalışmalarını sürdüren TrScouts, Türk kulüplerini ileriye taşıyabilecek, Türkiye liglerinin kalitesini yükseltebilecek oyuncuların portföyünü oluşturarak, tanıtımını yapıyor.
"KENDİ YILDIZLARIMIZI ÇIKARAMIYORUZ"
Futbolda başarının ancak doğru bir planlama ve isabetli oyuncu seçimleriyle mümkün olduğuna vurgu yapan TrScouts Genel Direktörü Eren Koca, “Futbola Türkiye’den çok daha az para harcamalarına rağmen, UEFA ülke sıralamasında Türkiye’nin üzerinde bulunan Portekiz, Ukrayna, Hollanda, Belçika ve İsviçre gibi ülkeler, başarılarını doğru planlama, doğru oyuncuları seçmelerine borçlu. Dünya futbolunda, tüm yaş kategorilerinde takımlarımıza layıkıyla hizmet edecek çok sayıda oyuncu bulunuyor. Ancak, bizde oyuncu izleme-araştırma konusu yeteri kadar önemsenmediği ve bu çalışmalar çok eksik bir şekilde yürütüldüğü için Türk futbolu kendi yıldızlarını çıkaramıyor” diye konuştu.
"BAŞARININ YOLU DOĞRU PLANLAMA VE TRANSFER VİZYONUNDAN GEÇİYOR"
Doğru planlama ve gerçekçi transfer hamlelerinin yapılamamasının Türk futbolunun zaten yüksek olan borç yükünü daha arttıracağını ve kulüpleri sportif başarısızlığa mahkum edeceğini aktaran Koca, “Futbolda başarının yolu, kariyerlerinin son dönemlerini yaşayan doyuma ulaşan yıldızlardan değil, doğru planlama ve transfer vizyonundan geçiyor. TrScouts olarak kulüplerimize, dolayısıyla ülke futbolunun gelişimine katkı sağlamak adına geniş bir oyuncu havuzu oluşturuyoruz. Ülkemizdeki takımların ihtiyaçlarına cevap verecek oyuncuların yanı sıra dünya futbolunun gelecekteki yıldızı olmaya aday genç yetenekleri, uzman arkadaşlarımızın araştırma ve gözlemlerinin bir kısmını www.trscouts.com adresinde futbol kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.