Siyaset TRT, Basın-Yayın ve PTT Külliye’ye bağlandı

TRT, Basın-Yayın ve PTT Külliye’ye bağlandı

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ile basın-yayın mensuplarına basın kartı veren Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlandı.

TRT, Basın-Yayın ve PTT Külliye’ye bağlandı

Resmi Gazete’de yer alan 14 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı teşkilat, görev ve yetkilerine ilişkin ulus ve esaslar belirlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı doğrudan Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu olacak. Başkanlık, Basın Kartı Komisyonu’nun sekreterya faaliyetlerini de yürütecek. Anadolu Ajansı da Başkanlığın ilgili kuruluşu oldu. Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketi de Cumhurbaşkanlığı’na bağlanırken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla ilgilendirildi.

Haberin Devamı

AA ile sözleşme

İletişim Başkanlığı her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı (AA) bölümündeki ödeneği aşmamak üzere Anadolu Ajansı ile en çok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olacak. Tanıtma Fonu’ndan faydalanabilecek projeleri inceleyecek veya inceletebilecek başkanlık, inceleme neticesinde uygun bulunan projeleri Cumhurbaşkanı’na sunacak. Projeler için yapılacak yardım ve tahsislir Cumhurbaşkanı’nca tespit edilecek.