Cadde TRT'den ‘Payitaht’ sürprizi!

TRT'den ‘Payitaht’ sürprizi!

30.09.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, yeni yayın döneminde 3 yeni dizinin izleyicilerle buluşacağını vurgularken, en büyük kozlarının Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in hayatını anlatan ‘Payitaht’ dizisi olacağını açıkladı.

TRTden ‘Payitaht’ sürprizi

TRT 1, önceki gün Kız Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yeni yayın dönemiyle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Buluşmaya TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş Zeydan'ın yanı sıra Engin Altan Düzyatan, Yavuz Bingöl, Altan Erkekli, Rasim Öztekin, Cengiz Bozkurt, İpek Tuzcuoğlu, Engin Hepileri, Pelin Çift ve Erhan Çelik de katıldı.

Haberin Devamı

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anarak başlayan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "TRT'yi kurtaran halkımıza minnettarız" dedi. Diğer kanalların yapmaktan kaçındığı veya cesaret edemediği işleri yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Eren, "Öncelikli amacımız; çok kültürlü yapımızın üzerine milli kültürü inşa etmek. Çok izlenmek için kaliteden ödün veren yapımlardan kaçınıyoruz. TRT, ana akım eğlence kanalı. Halkın vergileriyle büyüyen bir kanal olarak sektörün ana tarayıcısı ve geliştiricisiyiz. 'Diriliş: Ertuğrul' ve 'Sevda Kuşun Kanadında' gibi dönem işleriyle, 'Seksenler', 'Hangimiz Sevmedik' gibi mahalle ve aile kültürünü yansıtan dizilere yenilerini ekliyoruz. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi de bizde olduğu için haftanın 7 günü yetmiyor. Anlatacak çok hikayemiz var; onları da mini diziler ve TV filmleriyle hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TRT 1'de yeni yayın döneminde 3 yeni dizinin izleyicilerle buluşacağını açıklayan Eren, Ocak ayında yayına başlaması için Osmanlı'nın son dönem padişahlarından 2. Abdülhamid'in hayatını anlatan 'Payitaht' adlı bir dizinin hazırlandığını açıkladı. Eren, diziyle ilgili, "Biz tüm yapımlarımızda umut ve özgüveni insanlarımıza aşılamaya gayret gösteriyoruz. Dizilerimizi sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. 2. Abdülhamid zor bir karakter ve Osmanlı'nın çöküş dönemi olmasına rağmen bu duyguyu verecek bir yapım hazırlıyoruz. Senaryoyu Uğur Uzunok yazıyor. Dizi İzmit'teki platolarda çekilecek" dedi.

"JOKER 25 ÜLKEDE YAYINLANIYOR"

Sabah kuşağında ATV'de yayınlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programının gerisinde kaldıklarını söyleyen İbrahim Eren, "Sabah kuşağında ev hanımlarını kanalımıza çekmek için farklı işler deneyeceğiz. Seyircinin alışkanlığını kırmak zor. Müge Anlı ve evlilik programları çok seyrediliyor. Alternatif işler peşindeyiz" dedi.

Yurt dışı ortaklıklarına da önem verdiklerini ekleyen Eren, "Hollywood yapımı 'Osmanlı Subayı' adlı filmin ortak yapımcısıyız. Film, önümüzdeki dönemde vizyona girecek. Bunun gibi yurt dışı ortaklıklarını artırmayı planlıyoruz. Yerli formatları yurt dışına ihraç etmeyi sürdüreceğiz. Örneğin 'Joker' adlı yarışma, 25 ülkede yayınlanıyor" şeklinde konuştu. (Sabah)