Cadde TRT idealimdi

TRT idealimdi

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tülay Tüzün, TRT Kent Radyosu’nda 17.00 - 19.00 saatleri arasında hafta içi her gün ‘Alternatif Güzergah’ programıyla mikrofon başına geçiyor. Tüzün, “Sabit bir dinleyici kitlemiz oluştu. Ünlü isimlerle sohbetlerimiz dikkat çekiyor” dedi

TRT idealimdi

Kent Radyo ve sunduğunuz ‘Alternatif Güzergah’ programını nasıl anlatırsınız?

12 Ocak sabah 07.00 itibarıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı yayınlarımız başladı.
Benim programım 17.00 - 19.00 saatleri arasında. Her yaştan dinleyiciye interaktif bir şekilde trafik, hava durumu, kültür sanat etkinlikleri, pratik bilgiler, kent haberleri, sohbet ve müzik sunan, enerji veren, sorunların yanında güzelliklerin de konuşulduğu, renkli ve keyifli, İstanbul’a özel yayın yapan bir programız. Kentli insanın artık kendini bu kalabalık içinde yalnız hissetmeyeceği bir radyoyla dinleyenlerle buluşuyoruz.

Haberin Devamı

Programınızda en çok hangi başlıklar dikkat çekiyor?

Trafik durumu dışında taksicilerle bağlantı yapıyoruz. Taksi duraklarını tanıtıyoruz, onların anlattığı anılar, verdikleri trafik durumu bilgisi çok dikkat çekmeye başladı ve elbette özenle seçtiğimiz şarkılar... Artık sabit bir dinleyici kitlemiz oluştu. Ünlü isimlerle sohbetlerimiz ve onların trafik yorumları da dikkat çekiyor.

TRT’ye nasıl girdiniz?

Özel radyoculuğun ilk yıllarıydı, üniversite bitmişti ve ailem “Ne zaman mesleğinle ilgili bir işe gireceksin?” diye sormaya başladığında radyodan kopmamak için “TRT sınav açacakmış onu bekliyorum” diyordum. Gerçekten birkaç ay sonra TRT’nin spikerlik sınavı açtığını duyunca hemen başvurdum. Sınavlara girdim, kazandım ve ilk tayinimle Erzurum radyosunda başladım. Dört yıl Erzurum Radyosu’nda yayın yaptıktan sonra, 2002’den bu yana görevime İstanbul’da devam ediyorum.

Haberin Devamı

Yeniden televizyon programı yapmayı düşünmüyor musunuz?

Televizyonda program yapmaya ilk TRT 1’de yayınlanan ‘Bağımlılıkla Mücadele’ programıyla başlamıştım. Ardından siyaset ve tartışma programlarıyla devam ettim. Her program bitimi yeni teklifler geldi. TRT 2’de bir seneyi aşkın her akşam ‘Kültür Sanat’ programını sundum. En keyif aldığım işlerimden biriydi. Sonrasında sabah programı teklifi geldi ama o noktada radyoyu özlediğimi fark ettim ve ekrana ara vermek istedim.

TRT dışından başka bir kurumdan hiç program teklifi almadınız mı?

Diğer kanallardan teklifler aldım ama TRT idealimdi. Çünkü bu kanalla büyüdüm. B u yüzden başka bir kuruma geçmeyi hiç düşünmedim. TRT bir okul ve en köklü kurum.


Enerjik bir ses tonunuz var. Enerjiniz düştüğünde ne yapıyorsunuz?

Hayat enerjim sesime yansıyor sanırım. Mikrofon başına geçtiğim an bu enerji daha da artıyor. Moralsiz olduğum zamanlardaysa güneş ve sevdiğim şarkıları dinlemek anında motivasyonumu artırıyor.

‘Spor programı sunmak isterim’

TRT’de çalışmak nasıl?

Bir okul, büyülü bir yer ve köklü bir kurum TRT. Dışarıdan bakıldığında çok resmi, ciddi ve otoriter göründüğü yorumları var. Elbette memur olmamız gerekçesiyle bazı kurallara uymamız gerekiyor.
Beraber program yaptığımız arkadaşlarımızla, müdürlerimizle, başkanımızla son derece sıcak bir iletişim içindeyiz. Fikirlerimiz dinleniyor, her türlü fikri ifade edebiliyoruz.

Haberin Devamı

İki oğlunuz var. Annelik nasıl gidiyor?

24 saat yayınımız olduğu için gece ve gündüz, nöbetlerimiz var, hafta sonları çalışıyoruz, konser sunumlarımız oluyor. Bu yıl 19.00’da yayınım bitiyor ve 21.00’dan önce evime ulaşamıyorum. Çalışan bir anne çocuklarına ne kadar vakit ayırabiliyorsa ben de çocuklarıma o kadar vakit ayırabiliyorum.

Yazarlar