Gündem TRT World mülteci çocukların sesi olacak!

TRT World mülteci çocukların sesi olacak!

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT World, Avrupa’daki mülteci çocuklara yardım elini uzatıyor. World Citizen ismiyle başlatılan projeyle çocuk kaçakçılığı, cinsel istismar ve organ ticaretinin önüne geçmek amaçlanıyor.

TRT World mülteci çocukların sesi olacak

İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen World Citizen tanıtım gecesinde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: “World Citizen girişimini insanlığın vicdanına ilham olabilmek amacıyla başlattık. Günümüz dünyası hiç olmadığı kadar küçülerek küresel bir kasaba haline geldi. Yaşadıklarımızı, hikayelerimizi tüm dünya ile paylaşmak için her türlü şansa sahibiz. Bir yandan da birbirimize bir o kadar uzağız. Bu mesafenin asıl nedenleri ise şefkat, güven ve empati yoksunluğu... Dünya bugüne kadar hiç olmadığı derecede büyük sorunlarla yüzleşiyor. Bir yandan değişimi görmek istiyoruz, diğer yandan bunu gerçekleştirmekten korkuyoruz.”
Mülteci sorununun dünyanın en önemli meseleler arasında yer aldığını belirten Eren, “Kızgınız, yorgunuz, üzgünüz ve çaresiziz. İşte tam bu noktada TRT World Citizen hislerimizi harekete geçiriyor. İlk etapta Avrupa’daki kamplarda bu kitapçıkları dağıtarak kendilerini nasıl korumaları konusunda mülteci çocukları bilinçlendireceğiz. Ardından belgesel ve çizgi filmlerle bu bilinçlendirmeyi bir adım öteye taşıyacağız” dedi.

6 dilde rehber hazırlandı

World Citizen projesi doğrultusunda Avrupa’nın değişik ülkelerindeki mülteci kamplarında dağıtılacak rehberle, özellikle çocukların ve ailelerinin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. İngilizce, Arapça, Farsça, İspanyolca, Almanca ve Fransızca dillerinde hazırlanan rehberde, mülteci çocukların hakları, zor durumda kalmaları halinde yapılması gerekenler adım adım çocuklara yönelik görsellerle detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Haberin Devamı