Dünya Trump: Benim gelmemi bekleyin Netanyahu: Dostluğunuza teşekkür

Trump: Benim gelmemi bekleyin Netanyahu: Dostluğunuza teşekkür

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen ve işgal altındaki Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerinin “derhal ve tamamen” durdurulmasını talep eden kararı eleştirdi.

Trump: Benim gelmemi bekleyin Netanyahu: Dostluğunuza teşekkür

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, “İsrail’e bu kadar aşağılayıcı ve saygısız davranmaya devam edemeyiz. İsrail’in geçmişte ABD’de çok yakın bir arkadaşı vardı... Ama artık yok. Sonun başlangıcı İran ile yapılan anlaşmaydı ve şimdi de BM! Güçlü kal İsrail, 20 Ocak yaklaşıyor” sözlerine yer verdi ve kendi görev süresi başladığında ABD’nin İsrail’e karşı tutumunun değişeceğinin sinyalini verdi.

Trump’ın bu açıklamasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanıtı gecikmedi. Netanyahu, “Sıcak dostluğun ve İsrail’e olan desteğin için teşekkürler Başkan Trump” ifadesini kullanarak kendisine teşekkür etti. ABD ile İsrail arasındaki ilişkiler özellikle son dönemde BM kararı esnasında gerilmiş, Netanyahu İsrail’i desteklemeyen Obama yönetimini sert biçimde eleştirmişti.