Dünya Trump'ın başkanlık kutlamalarına katılacak ünlü bulunamıyor

Trump'ın başkanlık kutlamalarına katılacak ünlü bulunamıyor

13.01.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

ABD'nin yeni başkanı Trump, 20 Ocak tarihinde Obama'dan görevi devralacak. Geleneksel devir teslim töreni ve kutlamalar için davet edilen birçok ünlü sanatçı, davetiyeyi kabul etmedi. Trump'a 'hayır' diyen isimler arasında Justin Timberlake, Jay Z, Bruno Mars, Ice-T, Elton John ve Celine Dion gibi isimler var. Şimdilik törene katılacak en ünlü isim, bir yetenek yarışmasında ikinci olan 16 yaşındaki opera sanatçısı Jackie Evancho.

Trumpın başkanlık kutlamalarına katılacak ünlü bulunamıyor

ABD, 20 Ocak'ta başkanlık devir teslimine hazırlanıyor. 8 Kasım'daki seçimden zaferle çıkan Cumhuriyetçi aday Donald Trump'un başkanlık koltuğuna oturacağı törende, sanatçı krizi yaşanıyor. Töreni düzenleyen komisyonun iletişim direktörü Boris Epshteyn, davet edilen birçok ünlünün katılmayı reddettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Basındaki haberlerde, birçok ünlü sanatçıya davet gönderildi ancak Trump'ın aşağılayıcı ve ayrımcı söylemleri nedeniyle sanatçıların neredeyse tamamı daveti geri çevirdi.

Törene katılmayı kabul etmeyen isimler arasında Justin Timberlake, Bruno Mars, Jay Z, Elton John, Bruce Springsteen, David Foster, Celine Dion, Ice-T, Dixie Chicks gibi sanatçılar var.

Trump'ın baş danışmanı Kellyanne Conway, bir televizyonda katıldığı canlı yayında ünlü şarkıcılar Justin Timberlake ve Bruno Mars'ı davet etti fakat her iki şarkıcı da Conway'in davetine sessiz kaldı.

Ünlü rapçi Ice-T, Trump'ın ekibinin kendisini arayarak davet ettiğini ama telefonu kapattığını ve arayan numarayı da engellediğini ilan etti.

Kanadalı şarkıcı Celine Dion oldu. Trump'ın Las Vegas'ta otelleri bulunan arkadaşı Steve Wynn, başkanlık törenine Celine Dion'u getirme sözü vermişti fakat sanatçı kesinlikle katılmayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Meksika kökenli komedi programı sunucusu George Lopez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, törenlere davet edildiğini fakat kabul etmediğini belirtti.

EN ÜNLÜSÜ YETENEK YARIŞMASININ İKİNCİSİ

Teröni düzenleyecek komisyonun direktörü Tom Barrack, ünlülere tepkili. Direktör Barrack, sosyal medyadan "Trump'ın ünlüye ihtiyacı yok, istemiyor da. Zaten kendisi en ünlü kişi olarak sahnedeki yerini alacak" diye yazdı.

Şu ana kadar törene geleceği açıklanan en ünlü şarkıcı, bir yetenek yarışmasında ikinci olan 16 yaşındaki opera sanatçısı Jackie Evancho.

Ayrıca, geleneksel olarak son beş başkanlık törenine katılan başkent Washington'daki bazı liseler, bu sene Trump'ın törenine katılmama kararı aldı. Liselerin yöneticileri, kararlarının arkasında Trump'ın söylemleri ve ayrımcı tutumunun olduğunu bildirdi.

OBAMA'NIN TÖRENİNE SANATÇILAR AKIN ETMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama için iki kez başkan seçildikten sonra düzenlenen kutlamalara birçok ünlü katılmıştı.

Bu ünlüler arasında Beyonce, Jay Z, Mariah Carey, Alicia Keys, Maria J Blige, Steve Wonder, Kelly Clarkson, Tom Hanks, Oprah Winfrey, James Taylor, Don King, Dustin Hoffman, Magic Johnson, Steven Spielberg, Jennifer Aniston gibi sanatçılar var.

Haberin Devamı

Obama ve eşi Michelle Obama'nın dansına Beyonce şarkılarıyla eşlik etmişti.