Dünya Trump’ın Playboy modeline ödeme kayıtları çıktı

Trump’ın Playboy modeline ödeme kayıtları çıktı

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Trump’ın Playboy modeline ödeme kayıtları çıktı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2016 yılındaki seçimlerden iki ay önce eski Playboy modeli Karen McDougal’a ödeme yapılması konusunda gerçekleştirdiği görüşmenin Trump’ın eski avukatı Michael Cohen tarafından gizlice kaydedildiği ortaya çıktı. Bant kaydının FBI’ın bu yılın başlarında Cohen’in ofisine yaptığı baskında ele geçirildiği belirtiliyor. New York Times gazetesine göre 2 dakikalık kayıtta Trump ve Cohen, Başkan’la ilişkisi olduğunu söyleyen McDougal’a susması için yapılacak ödemeyi konuşuyor. McDougal, Trump’la 2006’da 10 ay süreyle ilişki yaşadığını iddia ediyor. Bu ilişkinin Trump’ın küçük oğlunun doğumundan hemen sonra başladığı öne sürülüyor. AP’nin haberine göre bir kaynak, konuşmanın 2016 seçimlerinden iki ay önce yapıldığını ve ödemenin yapılmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Wall Street Journal gazetesinin seçimlerden önce yayınladığı habere göre ise Trump’ın yakın arkadaşı David Pecker’ın CEO’su olduğu National Enquirer dergisi, McDougal’a 150 bin Dolar ödemişti. Bu ödeme karşılığında ‘hikayeyi’ satın alan dergi haberi hiç yayınlamamıştı.

‘Favori Başkan’

Trump ise dün sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir avukatın müvekkilinin konuşmalarını kaydetmesinin yasadışı olabileceğini belirtti. Trump, hükümetin bir avukatın ofisine baskın yapmasının ‘akıl almaz’ ve ‘duyulmamış’ olduğunu ifade etti. Trump, paylaştığı son mesajındaysa “İyi haber şu ki en sevdiğiniz Başkan hiçbir yanlış yapmadı” ifadelerini kullandı.