Dünya Trump: Özür dileyeceksiniz

Trump: Özür dileyeceksiniz

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trump yönetimine karşı ilk ‘yüz yüze’ protesto, bir müzikalde gerçekleşirken, başkan yardımcısı koltuğuna oturacak olan Mike Pence seyirciler tarafından yuhalandı. Seçilmiş Başkan Trump, tiyatro yönetiminin özür dilemesini istedi

Trump: Özür dileyeceksiniz

ABD’de başkan seçilmesiyle ülkenin birçok yerinde protesto gösterilerine neden olan Donald Trump’ın yardımcılığını yürütecek Mike Pence, New York’ta bir müzikalde yuhalandı. Müzikalin sonunda oyunculardan biri, Pence’e hitaben bildiri okurken, Trump olaya sinirlendi. Pence, ABD’nin kurucu atalarından Alexander Hamilton’ın hikayesinin anlatıldığı popüler “Hamilton” müzikalini izlemek için New York’taki salona girdiğinde şok yaşadı. Zira yeni başkan yardımcısı, daha salona girerken seyircilerin büyük bölümü tarafından yuhalandı. İzleyicilerin aktardığına göre, müzikal, izleyicilerin protestoları nedeniyle sık sık kesildi.
Çıkmak zorunda kaldı
Müzikal boyunca ara ara yuhalanan Pence, sahnedeki oyunculardan birinin kendisine hitaben okuduğu “Biz, sizin yeni yönetiminizin bizi korumayacağına dair paniğe ve endişeye kapılmış çoğulcu Amerika’yız” ifadesiyle başlayan mektubun ardından salonu terk etti. Pence’in, kapıda bir süre okunanları dinlediği
belirtildi. Yeni yönetime karşı ilk “yüz yüze” protesto olarak kabul edilen bu olay, ABD’de büyük ses getirdi.
Bununla birlikte Donald Trump, Brandon Victor Dixon isimli siyahi aktör tarafından yardımcısı Pence’e yönelik yapılan konuşmadan dolayı oldukça kızdı. Trump attığı tweet’te “Yeni başkan yardımcımız dün gece Hamilton müzikali kadrosu tarafından kameraların önünde taciz edildi. Tiyatro güvenli ve özel bir yer olmalıdır. Hamilton kadrosu dün gece çok iyi bir adama karşı, çok kabaydı. Özür dileyin!” ifadelerini kullandı.
Davalardan ‘arınıyor’
Öte yandan Trump, başkan seçilmeden önce açılan davalardan birinde anlaşma yoluna gitti. Trump, daha önce kurduğu üniversitenin mağdurlarına 25 milyon dolar maddi tazminat ödemeyi kabul etti. Emlak sektörünü öğrenmek için kayıt yaptıran öğrenciler, vaat edilen eğitimi alamadıkları gerekçesiyle Trump’a karşı dava açmıştı. Davalı ve davacı tarafın avukatları, verilen hükmü memnuniyetle karşıladı. Trump’ın anlaşma yoluna giderek, başkanlığı devralmadan önce yargılanma ihtimalinden kurtulduğu ifade ediliyor. 2005 ve 2010 yılları arasında emlak sektörü alanında eğitim veren Trump Üniversitesi, daha sonra “Trump İşveren Girişimi” adı altında faaliyetlerini sürdürme kararı almıştı.