Dünya Trump’tan alternatif diplomasi

Trump’tan alternatif diplomasi

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, seçimlerden bu yana farklı uygulamaları ve davranışlarıyla ses getirmeyi başarıyor. Trump, son olarak “diplomasi” kurallarını da “193 kelimede” yeni baştan yazarak, fark yarattı.

Trump’tan alternatif diplomasi

Trump, kendisini kutlamak amacıyla telefonla arayan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile, geleneksel diplomatik dilin dışına çıkarak ilginç bir diyaloğa imza attı. Pakistanlı yetkililer, söz konusu görüşmenin deşifre edilmiş 193 kelimelik metnini paylaşırken, Trump’ın, söz konusu konuşmada Pakistan’ı “harika” insanların yaşadığı, “harika” bir ülke olarak nitelendirdi. Trump, Navaz Şerif’e ayrıca “Lütfen Pakistan halkına inanılmaz olduklarını aktarın. Tanıdığım tüm Pakistanlılar müstesna insanlar” ifadesini de kullandı.
Trump, telefon konuşmasında, ilk kez tanıştığı Şerif’e “20 Ocak’tan sonra istediği zaman kendisini aramaktan çekinmemesini” de söylerken, Pakistan Başbakanı’na “Sizi uzun zamandır tanıyormuş gibi hissediyorum. Siz müthiş bir adamsınız” demesi de dikkat çekti. Trump’ın, ayrıca Şerif’e “Öne çıkan sorunlara çözüm bulma konusunda benden istediğiniz herhangi bir rolü oynamaya hazırım. Bu benim için bir onur olacak” dediği de aktarıldı.