Dünya Trump yine şaşırtmadı!

Trump yine şaşırtmadı!

17.08.2016 - 10:18 | Son Güncellenme:

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı, Milwaukee'de bir siyahı vuran polisi savundu ve ilk kanıtların polisin haklı olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Trump yine şaşırtmadı

Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee'ye giden Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, emniyet birimlerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyaretten sonra Fox News'a konuşan Trump, "Yasalara uymak zorundayız, yoksa bir ülkemiz olmaz" dedi. Trump daha sonra kentte toplanan kalabalığa seslendi.

Cumhuriyetçi aday, "(Polis memurunun) kafasına, ateş edilmeye hazır bir silah dayanmıştı. Kimin bununla ilgili bir sorunu olabilir ki? Anlatılan bu. Belki doğru değil. Eğer doğruysa insanlar ayaklanmamalı" diye konuştu.

Milwaukee'deki seçim kampanyasında Trump, emniyet faaliyetlerinin yeterli olmaması nedeniyle siyah vatandaşların mahallelerinde şiddet olaylarından zarar gördüğünü söyledi ve ekledi: "Polise açılan savaş, güven içinde çalışmak, yaşamak, çocuklarını okula göndermek isteyen tüm barışçıl vatandaşlara açılan savaştır.

Bizim işimiz, ayaklanan için veya hırsızlık yapan için veya şiddet kullanarak rahatsızlık çıkaranları -ki onların sayısı çok fazla- daha rahat ettirmek değil."

Haberin Devamı

Cumartesi günü polisin aracını durdurması üzerine kaçan 23 yaşındaki Sylville Smith, vurularak öldürülmüş, Smith'in ölümü ABD genelinde sokak gösterileriyle protesto edilmişti.

Sokak gösterilerinin artmasıyla Milwaukee Şerifi David Clarke Ulusal Muhafızlara hazır olmaları çağrısında bulunmuş ancak Muhafızlar görevlendirilmemişti.

Kaynak: BBC Türkçe