Gündem TSK bilgilendirmesinde dikat çeken ifade

TSK bilgilendirmesinde dikat çeken ifade

20.01.2017 - 12:31 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DEAŞ, Fırat Kalkanı harekatının 150. gününde önemli merkezlerinden biri olan El Bab'ta tamamen kuşatma altına alındı. Batı ve kuzeyinde Türk birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu unsurlarının denetimi sağladığı El Bab'ın doğu ve kuzeydoğusunda yer alan Kabasin, Sulfaniyah ve Kabr al Mukri yerleşim birimlerinin terör örgütünden temizlenmesine yönelik harekat hızlandı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede, şu ifadeler dikkat çekti: "Tüm dünyanın çok iyi bildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu en büyük hasletlerinden biri de mertliktir." dedi.

TSK bilgilendirmesinde dikat çeken ifade

Türk savaş uçakları harekatın başından bu güne kadar bin 237 hedefe bin 338 bomba attı. 5 ay içinde bin 667’si ölü, 266’sı yaralı ve 7’si sağ olarak yakalanan toplam DEAŞ mensubu bin 940 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

5 AY DOLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmeye göre; sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin kuzeyini terör örgütleri DEAŞ ve PYD'den temizlemek için 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekatında, bugün itibariyle 5. ay geride kaldı. Harekat ile 5 ay içinde Türk birlikleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu unsurları, Azez - Cerablus hattı üzerinde toplam 227 meskun mahal ve bin 875 kilometrekarelik alanda kontrolü sağladı.

EL BAB TECRİT EDİLDİ

9 Aralık'ta başlatılan El Bab harekatı ile kendin batı ve kuzeyindeki dış mahallelerinde denetim sağlandı ve şehir hastanesinin bulunduğu kritik tepe ele geçirildi. El Bab'ta bulunan DEAŞ'ın dışarıdan desteğinin kesilmesi ve ağır bombardıman ile zayıflatılmasına yönelik tecrit harekatı ise sürüyor. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Afrin'den doğuya Münbiç'ten ise batıya yönelik olası saldırılarını önlemek için bu bölgelerde de tedbir alındı.

Haberin Devamı

BİN 940 TERÖRİST

5 ay içinde bin 667’si ölü, 266’sı yaralı ve 7’si sağ olarak yakalanan toplam DEAŞ mensubu bin 940 terörist; 300’ü ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 315 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

BİN 338 BOMBA

Türk savaş uçakları harekatın başından bu güne kadar bin 237 hedefe bin 338 bomba attı.

TÜRK TOPÇUSU SUSMADI

Türk topçusu dün ise El Bab bölgesinde 205 DEAŞ hedefini bombaladı. Teröristlerin barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları kullanılamaz hale getirildi. El Bab'ın doğusundaki Sulfaniyah, dün ele geçirildi.

HAVA HAREKATI

Türk savaş uçakları dün Bab, Bzagah, Kabbasin güneyi ve Suflaniyah bölgelerinde tespit edilen 19 DEAŞ hedefine hava harekatı düzenledi. 13 bina ve bir araç bombalanarak imha edildi.

ABD'nin öncülüğündeki koalisyon savaş uçakları da, dün Türk birliği tarafından verilen koordinatlar üzerine Tadif Bzagah'taki terörist hedeflere 4 hava harekatı düzenledi. Dün bombamalar ile 23 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Harekâtın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 3 bin 14 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak imha edildi.

Haberin Devamı

RUSLAR GÜNEYDEN VURUYOR

Rusya Federasyonu ile yapılan mutabakat çerçevesinde El Bab bölgesinde belirlenen koordinasyon hattının güneyinde tespit edilen DEAŞ hedefleri, Rusya Federasyonu'na ait uçaklar tarafından vuruluyor. Öte yandan bölgeden gelen bilgilere göre de; Rus savaş uçakları da, El Bab ile Rakka arasında bulunan Al Maskanah bölgesindeki düzlüklerdeki DEAŞ hedeflerine bu hafta içinde hava saldırısı düzenledi.

HASLETİMİZ MERTLİK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede, şu ifadeler dikkat çekti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekâtının başlangıcından itibaren bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi maksadıyla; harekat kapsamında akıllı güdümlü mühimmat kullanılmakta olup, belirlenen hedefler noktasal atışlarla, tam isabetle imha edilmektedir. Hedeflerin tespit edilmesi ve seçiminde bu konu özellikle dikkate alınarak operasyonlar yürütülmektedir. Bölgede mücadele edilen terör örgütleri dünyanın en vahşi ve acımasız terör örgütleri olmasına rağmen TSK’nın sivilleri her zaman ön plana koyan hassas bakış açısı harekâtın devamında da aynen sürdürülecektir.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın çok iyi bildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu en büyük hasletlerinden biri de mertliktir. Topraklarına, vatanına göz dikenlere karşı ne kadar acımasız ve sert ise masum sivillere karşı da bir o kadar şefkat doludur. Bunu da harekât alanında, operasyonlarda en iyi şekilde göstermektedir."