Gündem TSK’daki sivil personele başörtüsü serbestisi geldi

TSK’daki sivil personele başörtüsü serbestisi geldi

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir dönem, “kamusal alanda başörtüsü takılamaz” tartışmalarının en kararlı taraflarından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) tarihi bir değişim yaşandı.

TSK’daki sivil personele  başörtüsü serbestisi geldi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi, “Hakimler, savcılar, TSK’da görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünü içeriyordu.
Söz konusu düzenlemedeki, “TSK’da görev yapanlar” ibaresi, “TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapan subay, astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma ile erbaş ve erler” şeklinde değiştirildi. Yeni düzenleme ile TSK’daki sivil personelin kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olması sağlandı. Sivil personelin başörtüsü takabilmesi önündeki engeller kaldırılırken, hem TSK’da çalışan hem de son KHK’yla İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı askeri personele başörtüsü yasağı devam edecek.
Erkek sivil personelin de kirli sakal bırakabilmesi, yazın kravat ve ceketsiz mesai yapabilmesinin önü açılmış oldu.