Gündem TSK'dan flaş açıklama

TSK'dan flaş açıklama

23.04.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

TSK'dan yapılan açıklamada dün gece ve bu sabah düzenlenen hava operasyonlarında F16 ve F4 savaş uçaklarıyla PKK'nın Kuzey Irak'taki hedefleri vurulduğu belirtildi.

TSKdan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine hava operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, gece 24.00-02.00 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Sinath, Haftanin ve Metine bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine 4 F-16 ve 6 F-4 2020 savaş uçağı ile operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu sabah 07.30-08.10 saatleri arasında da yine alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Metine bölgesinde tespit edilen bölücü örgüt hedeflerine 2 F-16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendiği ifade edildi.

Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği ve görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndükleri kaydedildi.

Haberin Devamı