Gündem TSK, İdlib’e girdi iddiası

TSK, İdlib’e girdi iddiası

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait unsurların; Türkiye, Rusya ve İran arasındaki üçlü anlaşma kapsamında “çatışmasız bölge” ilan edilen Suriye’nin İdlib kentine gitmek üzere dün gece sınırdan geçtiği iddia edildi.

TSK, İdlib’e girdi iddiası

Üç ülke arasındaki mutabakat çerçevesinde, İdlib hattının dışında Rusya’nın, iç kısmında ise Türkiye’nin görev yapacağı belirtilmişti. Suriye’deki ateşkes girişimlerinin garantör ülkeleri olan Türkiye, Rusya ve İran; 6. Astana toplantısında İdlib ve çevresini, çatışmasızlık bölgesi ilan etmişti. Bölgedeki güvenliği de bu ülkelerin ve destekledikleri grupların sağlayacağı belirtilmişti.
Açıklama yapılmadı
Süreç devam ederken, dün akşam üstünden itibaren TSK’ya ait bazı zırhlı araçlarla, iş makinalarının İdlib’e girmek üzere Hatay’dan giriş yaptığı iddiaları çeşitli yabancı sitelere ve sosyal meydaya yansıdı. Bazı internet sitelerinde ise, TSK’nın herhangi bir hareketinin olmadığı, Rusya ve Rejim güçlerinin önlem aldığı ve bazı hava hareketliliklerinin yaşandığı belirtildi. Öte yandan Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan askerlerin, dün sabah saatlerinde bölgeye gitmek üzere askeri araçlarla yola çıktığı iddiaları da sosyal medyada yer aldı.
TSK’dan ise gece geç saatlere kadar açıklama gelmedi ancak sabah saatlerinde bir açıklama yapılabileceği kulislere yansıdı.