Gündem TSK'nın teröristleri vurma anının videosunu silen YouTube geri adım attı!

TSK'nın teröristleri vurma anının videosunu silen YouTube geri adım attı!

23.02.2018 - 09:04 | Son Güncellenme:

Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD’ye ait 30-40 araçlık konvoyun vurulma anına ait TSK'nın yayınladığı görüntüleri Youtube'u rahatsız etti. Skandal karara imza atan site görüntüleri sildi. tepkiler üzerine geri adım atıp tekrar görüntüleri erişime açtı.

TSKnın teröristleri vurma anının videosunu  silen YouTube geri adım attı

Video paylaşım sitesi YouTube, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e girmek isteyen konvoyun vurulduğu paylaştığı videoyu sisteminden sildi. Afrin'e girmek istediği belirtilen bir konvoyun vurulduğunu gösteren görüntüler TSK'nın YouTube hesabına yüklendi ve Twitter'dan paylaşıldı.

Haberin Devamı

TSKnın teröristleri vurma anının videosunu  silen YouTube geri adım attı

YOUTUBE RAHATSIZ OLDU ERİŞEME KAPATTI

Ancak YouTube, videoyu 'rahatsız edici içeriğe sahip olduğu' gerekçesiyle kaldırdı.Videoya ulaşmak isteyenlerin karşısına "Bu video, YouTube'un şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içeriğe ilişkin politikasını ihlal ettiği için kaldırıldı" yazısı çıktı. TSK'da bu karar üzerine Twitter hesabından teröristlerin vurulduğu anın videosu doğrudan yüklenerek paylaşıldı.

GERİ ADIM ATTI

Ancak tekpiler gelince bu sabah YouTube geri adım atarak silinen videoyu yeniden erişime açtı.

YouTube'dan Açıklama

"YouTube’da kullanıcılarımızın Topluluk Kuralları olarak adlandırdığımız ilkeleri bildiğine güvenmekte ve bu ilkeleri ihlal ettiğine inandıkları videoları işaretlemelerini temel almaktayız. İşaretlenen tüm içerikler hızlı şekilde inceledikten sonra söz konusu kuralları ihlal ettiği anlaşılırsa video kaldırılmaktadır. Nadiren, kullanıcılar tarafından işaretlenen ya da ekiplerimiz tarafından belirlenen bir videonun yanlışlıkla kaldırılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde, içeriğin incelenmesinin ardından kaldırılan videonun veya kanalın tekrar açılmasını da içerecek şekilde, gerekli adımlar atılmaktadır."