Ekonomi 'TT’Yi yedirmeyiz'

'TT’Yi yedirmeyiz'

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Türk Telekom’un (TT) yıpratılmasına izin vermeyeceklerini belirten Bakan Ahmet Arslan, “TT’de sahiplik el değiştirebilir, Hazine veya Hazine temsilcisi olan bizler gereğini yaparız” dedi.

TT’Yi yedirmeyiz

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ana hissedarı Oger’in borçlarını geri ödemekte zorlandığı Türk Telekom’da (TT), hissedarlık yapısının değişebileceğini, sözleşme kapsamında Hazine’nin gereğini yapacağını, önemli olanın şirketin işleyişinin sürmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’da, Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi imza töreni sonrasında soruları yanıtlayan Arslan, “Türk Telekom’da sahiplik el değiştirebilir, sözleşme kapsamında Hazine veya Hazine temsilcisi olan bizler gereğini yaparız. Zaten bununla ilgili işlemler yürüyor, yürümeye de devam edecek” dedi.

Şirketin durumu iyi

Arslan, önemli olanın Türk Telekom’un işleyişi, üstlendiği görevleri en iyi şekilde yapması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin güzide kuruluşlarından birinin yıpratılmasına izin verme şansımız yok. Türk Telekom, idarecisi ve çalışanıyla sektörü, kurumu daha da büyütmek ve ülkemize daha iyi hizmet vermek adına çok güzel çalışmalar yapıyor. Büyümesini devam ettiriyor. Hisse sahipliğinden kaynaklı olan işler, Telekom’un gelişmesini ve işleyişini etkilemez.

Haberin Devamı

Esas olan işlerin şirket büyümesini, işleyişini ve hizmet etmesini etkilemeyecek şekilde yürütülmesi. Nitekim onu yapıyoruz. Şirketin durumu çok iyi, gittikçe büyüyor, uluslararası arenada ülkemiz için hizmetler yapıyor. Arka plandaki ortaklık yapısındaki süreçlerle ilgili gereğini yapıyoruz, takip ediyoruz. Amacımız onun ayrı yürüyüp, şirketin gelişmesini büyümesini etkilemeyecek şekilde yürütülmesidir.”

Lübnanlı Hariri ailesinin, Saudi Telecom Company (STC) ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almış, satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı bir şirket üzerinden yapılmıştı.

Oger satın alma için aralarında Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası’nın da bulunduğu bankalardan kullandığı kredinin her biri 290 milyon dolarlık Eylül 2016 ve Mart 2017 geri ödemelerini kaçırdı.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany de, toplu iş sözleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Motive çalışanlar demek, başarılı şirket demektir. Başarılı şirket, güçlü ekonomi demektir. Türkiye’nin dijital altyapısına 27 milyar lira yatırım yaptı. En büyük yatırımı çalışanlarımıza yapıyoruz. Sektördeki tek sendikalı operatörüz” dedi.

Haberin Devamı

12 bin çalışanla sözleşme imzalandı

Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu da, Haber-İş Sendikası ile 12 bin çalışanı kapsayan sözleşmenin 1 Mart 2017-28 Şubat 2019 tarihlerinde yürürlükte olacağını söyledi.

Çalışanlar arasında ücret adaletini sağlayan bir sistem benimsediklerini aktaran Kutlu, “Sendikalı çalışanlarımızın ücretlerine, birinci yıl altı aylık dönemde seyyanen 325 lira, ikinci altı aylık dönemde 125 lira, üçüncü ve dördüncü altı ayda yüzde 4 ücret zammı yapılacak. Bu zammın enflasyonun altında kalması halinde enflasyon farkı ödenecek” bilgisini verdi.

Dünya devleri için güçlerini birleştirdiler

Türk Telekom International ve Turkcell Superonline, dünya devlerini Türkiye’de bir araya getirmek için güçlerini birleştirdi. 21 - 22 Eylül’de Antalya’da düzenlenecek Türk Telekom International & Turkcell Superonline uluslararası operatörler müşteri etkinliğinde, ‘Türkiye’yi internetin ana rotası, İstanbul’u bölgenin teknoloji merkezi yapma’ stratejisi kapsamında önemli mesajlar verilecek. Zirveye, Çin’den Almanya’ya, Hindistan’dan Rusya’ya 40’ın üzerinde ülkeden 90 şirket ve 200 katılımcı bekleniyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin iki telekom devinin dünyanın önde gelen telekom şirketlerini ülkemizde ağırlamasının önemli olduğunu belirterek, “Ülkemiz internette sadece bölgenin değil, dünyanın da merkezi olma potansiyeline sahip” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar