Gündem TTB üyelerinin hepsi serbest bırakıldı

TTB üyelerinin hepsi serbest bırakıldı

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin sekiz yöneticisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TTB üyelerinin hepsi serbest bırakıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile konsey üyeleri Hande Arpat, Selma Güngör, Funda Obuz, Mehmet Sezai Berber, Taner Gören, Bülent Nazım Yılmaz ve Dursun Yaşar Ulutaş Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, ifadelerini aldığı şüphelileri serbest bıraktı. Ancak sulh ceza hakimliğinden şüpheliler için karakola imza atma şeklinde adli kontrol uygulanması talep edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, talebi kabul ederek, şüphelilere adli kontrol uygulanmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Tükel, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hekimlik değerlerini savunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Vekillerden destek

CHP’li milletvekilleri Mehmet Göker, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Barış Yarkadaş, Orhan Sarıbal ve bazı sendikacılar da adliyeye gelerek, süreci takip etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamaları nedeniyle TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında “terör örgütü propagandası” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından soruşturma başlatmış ve 11 kişi gözaltına alınmıştı. TTB Merkez Konseyi üyesi Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp geçen hafta savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.