Ekonomi TTNET'in hedefi 2009 yılında 6 milyon 500 bin abone

TTNET'in hedefi 2009 yılında 6 milyon 500 bin abone

12.11.2008 - 12:48 | Son Güncellenme:

.

TTNETin hedefi 2009 yılında 6 milyon 500 bin abone

TTNET Genel Müdür Yardımcısı Halil Özkentli, Türk Telekom ailesinin satış ve pazarlama ağırlıklı bir kuruluşu olan TTNET’in, 2006 yılında hizmete girdiğini ve kısa süre içerisinde çok büyük hizmetler yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Özkentli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTNET’in ilk olarak internet servis hizmeti vermekle işe başladığını belirterek, "2006 yılında hizmete başladığımız zaman abone sayımız 1 milyon 600 bin idi. İki yıllık bir çalışmayla bu rakamı 5 milyon 350 bine çıkardık. 2009 yılı hedefimiz abone sayısını 6 milyon 500 bine çıkarabilmek" dedi.

TTNET’in, internet servis bağlantısı vermekle başladığı hizmetlerini günümüzde sosyal, kültürel ve katma değerli servisleri de ekleyerek sürdürdüğüne işaret eden Özkentli, şu bilgileri verdi:

"Örneğin, Aile Koruma Şifresi ile ailelerin ve çocukların daha güvenli bir ortamda internete girebilmelerini sağladık. TTNET Müzik ile 80 bin yerli şarkı ve türküyü yasal ortamda, telif ücretlerini de ödeyerek kullanıcılarımızın istifadesine sunduk. TTNET Video hizmeti başlattık. Kasım 2008 ayı sonuna doğru da TTNET Oyun’u hizmete sunuyoruz. TTNET Vitamin’i hizmeti ise eğitime büyük katkı sağlıyor. Bu hizmet, ilköğretim okulunun 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan devreleri kapsıyor. Yakın bir zamanda, lise programlarına da başlanılacak. Bu eğitim hizmetini, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızda ücretsiz olarak öğrencilerimize sunuyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra Mart 2009’da İnternet bazlı televizyon hizmeti de başlayacak."

Haberin Devamı

"METRO ETHERNET BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Işık hızında internet teknolojisi anlamına gelen ’Metro Ethernet’ hizmetinin başta sanayici ve işadamları olmak üzere her alanda kullanıcılara büyük kolaylıklar sağladığını belirten Özkentli, şöyle konuştu:

"TTNET Metro Ethernet, iş ve uygulamalardan doyalı yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan tüm işletmeler için ideal çözümdür. Bu sistem, şirketlere özel olarak çekilen fiber kablo üzerinden hızlı bağlantı sağlayan geniş bant erişim teknolojisidir. Bu sistem işletmelere büyük kolaylıklar sağlıyor.

Katma değerli hizmetlerin (görüntü, ses, veri) verilmesini sağlayan, en son teknolojiye dayalı, sorunsuz, güvenilir fiber optik altyap imkanı sunuyor. Yüksek bağlantı hızı sağlıyor. Ek donanımlara ihtiyaç duymadığı için yatırım maliyeti düşüyor. Arıza oranı, bakır kablolu sistemlere göre daha düşük olduğu için daha düşük yatırım maliyeti gerektiriyor. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre özel kullanım seçenekleri sunuyor. Kablolar daha az yer kaplıyor. Daha uzun mesafelere erişim imkanı sağlıyor."

Haberin Devamı

Özkentli, TTNET Metro Eternet sisteminin uygun olduğu işletmeleri ise şöyle sıraladı:

"Orta ve büyük ölçekli şirketler. Kamu kurum ve kuruluşları. Finans kurumları. Plaza ve alışveriş merkezleri. Büyük oteller ve turizm merkezleri. Hastaneler. Üniversiteler, teknoparklar, serbest bölgeler. Organize Sanayi Bölgeleri. Taşıyıcı ve içerik sahibi işletmeler."

Özkentli, Türkiye’de hızlı internet kullananların oranının yüzde 27 olduğunu, bu oranın Avrupa Birliği’ne AB) üye ülkelerde yüzde 50’lerde olduğunu, Türkiye’de de bu oranı yüzde 50’lere çıkartmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.